Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо овочі › Зелений борщ
Зелений борщ

Зелений борщ

Рецептів червоного борщу існує дуже багато. Мабуть, у кожному регіоні свій рецепт, відмінний від інших. Але не варто забувати і про борщ зелений. Чимало є людей, які віддають перевагу саме зеленому борщу, аніж червоному. Якщо розібратися, то по суті зелений борщ - це суп зі щавлем. У Росії його ще називають "зелені щі ". Але історично склалося, що його ми стали називати зеленим борщем. Завдяки цьому ж щавлю страва і має характерний колір - зелений. А щавель, як відомо, дуже корисний. І не тільки навесні, але і в інші пори року. Адже він сприяє поліпшенню травлення, наділений лікувальними властивостями. Тому і вся страва не тільки смачна, але і корисна.

Кількість порцій 6
Час приготування 105 хв

  1. 1. М'ясо — 400 г.
  2. 2. Щавель — 100 г.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Картопля — 3 шт.
  6. 6. Яйце — 3 шт.
  7. 7. Зелень петрушки — за смаком
  8. 8. Масло вершкове — 50 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зварити бульйон. Посолити і поперчити за смаком. Додати нарізану великими шматками моркву і цибулю.

  2. Зварити яйця вкруту і дати їм охолонути.

  3. Зварене м'ясо дістати з бульйону і подрібнити.

  4. Почистити картоплю і нарізати невеликими шматками. Кинути в каструлю. Туди ж кинути подрібнене м'ясо.

  5. Помити щавель, дрібно нарізати.

  6. Яйця порізати на шматочки не крупніше гороху.

  7. Коли картопля звариться, кинути в бульйон нарізаний щавель. Варити на середньому вогні до 5 хвилин.

  8. Додати нарізану зелень і яйця. Варити протягом 1-2 хвилин.

  9. Додати в каструлю шматочок вершкового масла, після чого варити ще 1-2 хвилини.

  10. Дати борщу настоятися не менше 15 хвилин, після чого подавати на стіл.