![Хурма, запечена в сметані](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.52eefcef62cc1e4636ef3d3daf7f6a84.350x350.jpeg)
Хурма, запечена в сметані
Пізньої осені на полицях в магазинах з'являється довгоочікувана хурма. Дивовижний фрукт, дуже корисний і смачний. Мало кому відомо, але хурма запобігає появі ракових клітин, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань. Цей фрукт отримав назву «їжа богів». Не дивно: стародавні греки знали толк в задоволеннях. Насолодитися медовим смаком хурми можна, споживаючи її як фрукт або готуючи з неї цікаві закуски та десерти. Пропонований рецепт – яскравий тому приклад. Сметанний соус гармонійно поєднується з фруктом, наповнюючи страву вершковим ароматом. Щоб позбавити хурму від терпкості, залиште її в морозилці на пару годин.
- 1. Хурма — 3 шт.
- 2. Сметана — 3/4 склянки
- 3. Яйце — 1 шт.
- 4. Борошно — 1 ст. л.
- 5. Цукор — 130 г.
- 6. Лимон — 0,5 шт.
- 7. Ванільний цукор — 1 ч. л.
- 8. Соняшникова олія — за смаком
- 9. Цукрова пудра — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Натерти цедру лимона і видавити сік. Хурму залити водою так, щоб вона повністю покривала плоди; додати 100 г. цукру, цедру і лимонний сік. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, накрити і залишити на 30 хвилин.
Потім хурму вийняти, очистити від шкірки, видалити кісточки.
Яйця збити з простим і ванільним цукром, змішати з борошном і сметаною. Хурму викласти у змащену маслом форму для запікання, полити сметанним соусом. Запікати в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 30 хвилин.
Подати, посипавши цукровою пудрою.