Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › М'ясо в імбирно-мигдальному соусі
М'ясо в імбирно-мигдальному соусі

М'ясо в імбирно-мигдальному соусі

Пекучий імбир, мигдаль, палітра спецій, йогурт, горіхи, свіже яловиче ніжне м'ясо - вся ця гама продуктів зробить справжній фурор на вашому святковому столі. Адже всі ці продукти входять до складу страви м'ясо в імбирно-мигдальному соусі. Вона, якомога краще підійде в якості головної страви для святкового столу. Повірте страва стане вашою фірмовою стравою, якщо ви її сьогодні приготуєте. Страва готується не дуже довго. Але м'ясо, приготоване з додавання мигдалю і імбиру має ніжний, мигдальний аромат і змішаний легкий пряний смак. Подавати таку страву можна з будь-яким гарніром. Спробуйте приготувати м'ясо в імбирно-мигдальному соусі. Вийде щось смачне, ароматне, пікантне, оригінальне, з божественним смаком.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Часник — 3 зуб.
  2. 2. Імбир — 3 ст. л.
  3. 3. Мигдаль — 4 ст. л.
  4. 4. Курячий бульйон — 500 мл.
  5. 5. Олія рослинна — 2 ст. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний — 2 ст. л.
  8. 8. Цибуля — 1 шт.
  9. 9. Гарам масала — 1 ст. л.
  10. 10. Яловичина — 700 г.
  11. 11. Йогурт — 100 мл.
  12. 12. Зелений горошок — 100 г.
  13. 13. Листя свіжої кінзи — 25 г.
  14. 14. Зіра — 2 ст. л.
  15. 15. Коріандр — 2 ст. л.
  16. 16. Кардамон — 2 ст. л.
  17. 17. Кориця — за смаком
  18. 18. Гвоздика (ціла) — 1 ч. л.
  19. 19. Горіх мускатний (мелений) — 1 ч. л.
  20. 20. Лавровий листок — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно скласти в блендер часник, імбир, мигдаль та курячий бульйон. Пульсувати все до отримання однорідної маси.

  2. Розігріти рослинну олію у великій сковороді. Всипати на розігріту сковорідку цибулю та сіль. Готувати та перемішувати близько 4 хвилин.

  3. Потім приготувати гарам масала. Взяти важку сковорідку з товстим дном. Помістити в неї зіру, коріанд, кардамон, чорний перець, корицю, гвоздику і лавровий лист і поставити на маленький або середній вогонь. Прожарити спеції, постійно помішувати, приблизно 10 хвилин. Потім зняти з вогню і повністю охолодити. Потім змолоти все в кавомолці. Додати мелений мускатний горіх. Перемішати та насипати в сковороду та готувати ще 1 хвилину.

  4. Додати після цього нарізане м'ясо та добре перемішати.

  5. Вилити в сковорідку вміст блендера та довести до кипіння. Готувати близько 15 хвилин до того часу, поки м'ясо не стане м'яким.

  6. Висипати в сковороду йогурт, зелений горошок та кінзу. Готувати ще 1 хвилину.