Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти десерти духовка › Піцца з темним шоколадом
Піцца з темним шоколадом

Піцца з темним шоколадом

Хочете здивувати своїх маленьких ласунчиків і побалувати їх чимось смачненьким? Спробуйте приготувати їм незвичайну піцу з темним шоколадом за нашим рецептом. Дуже смачна, з ніжною основою і м'яким прошарком сиру, з яскраво вираженим смаком шоколаду і хрусткими шматочками горіхів - така піца зникає зі столу в одну мить. До того ж вона ще й надзвичайно корисна. Фісташки містять величезну кількість міді, марганцю і фосфору, а також магнію і калію. Багато в ньому вітаміну Е, а вміст вітаміну В6 вище, ніж у яловиійї печінці. Фундук завдяки високому вмісту калію і кальцію благотворно діє на стінки судин і зміцнює мускулатуру серця, корисний при недокрів'ї. Темний шоколад відмінний антидепресант. Піцца ще й надзвичайно гарна і приваблива на вигляд. Так що готуйте нашу піцу з темним шоколадом і даруйте радість своїм дітям !

Кількість порцій 8
Час приготування 110 хв

  1. 1. Молоко — 100 г.
  2. 2. Свіжі дріжджі — 13 г.
  3. 3. Оливкова олія — 20 мл.
  4. 4. Мінеральна вода — 100 мл.
  5. 5. Борошно — 350 г.
  6. 6. Цукор — 50 г.
  7. 7. Сіль — 3 г.
  8. 8. Сир Моццарелла — 250 г.
  9. 9. Темний шоколад (70%) — 200 г.
  10. 10. Сир Маскарпоне — 150 г.
  11. 11. Фісташки — 30 г.
  12. 12. Фундук — 30 г.
  13. 13. Апельсинова цедра — 15 г.
  14. 14. Вершкове масло — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготувати тісто. Підігріти молоко в кастрюлі. Зняти з вогню. Всипати розкришені дріжджі. Влити молоко в чашу кухонного комбайну, додати оливкову олію та воду. Увімкнути комбайн на 15 секунд. Просіяти борошно з сіллю, додати його та цукор до чаші комбайну. Перемішувати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до стінок чашки. Зробити з тіста кулю та покласти до миски. Накрити тканиною. Дати тісту піднятися при кімнатній темипературі. Воно повинне збільшитися в об'ємі вдвічі.

  2. Розігріти духовку до 240°С. Розкачати тісто на присипаній борошном дошці в коржик діаметром приблизно 40 см. Змастити деко вершковим маслом. Викласти перепічку на деко та рівномірно наколоти виделкою.

  3. Приготувати начинку. Для цього нарізати сир Моццарелла великими шматками. Розкласти їх у формі розетки в 2 см. від країв перепічки. Випікати до готовності.

  4. Шоколад подрібнити та розтопити в кастрюлі на водяній бані. Зняти з вогню та ввести в шоколад сир Маскарпоне. Збити отриману масу. Витягнути піцу з духовки та нанести шар шоколаду з сиром Маскарпоне, не доходячи 1 см. до країв. Порубати фісташки та фундук. Посипати піцу різаними горіхами та апельсиновою цедрою. Замість однієї великої піци можна зробити кілька маленьких, та прикрасити їх будь-якими горіхами та цукатами.