Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська середній › Качка в медовій карамелі з яблуками
Качка в медовій карамелі з яблуками

Качка в медовій карамелі з яблуками

Качине м'ясо відноситься до темних видів м'яса. Тому вважається не таким дієтичним, як біле м'ясо, наприклад курки, але зате містить багато корисних речовин і має відмінні смакові якості. Приготована ​​качка завжди асоціюється зі святом. Взяти, хоча б день Подяки в США. У цей святковий день стало традицією запікати індичку або качку. Сьогодні ми вам пропонуємо новий рецепт приготування качки. В принципі, поєднання качиного м'яса та яблук не вважається новим. Ще наші бабусі запікали на Різдво качку з яблуками. Як по-домашньому це було. Але наш рецепт приготування трошки модернізований. У рецепті є ще багато інших інгредієнтів, які покликані зробити нашу качку ще смачнішою.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Філе качки — 2 шт.
  2. 2. Апельсини — 2 шт.
  3. 3. Яблука — 2 шт.
  4. 4. Часник — 1 шт.
  5. 5. Перець чилі — 1 шт.
  6. 6. М'ята свіжа — 1 г.
  7. 7. Чебрець — 1 г.
  8. 8. Какао — 5 г.
  9. 9. Мед квітковий — 60 г.
  10. 10. Соус соєвий — 40 мл.
  11. 11. Масло вершкове — 20 г.
  12. 12. Олія рослинна — 50 мл.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Качку промити під холодною водою, по всій шкурі обережно ножем зробити розрізи невеликі, натерти сіллю і перцем качку, змастити олією.

  2. Поставити на вогонь сковороду, розігріти, обсмажити качку з обох сторін по 1,5 хвилини. Духовку розігріти до 180°С, випікати качку 20 хвилин.

  3. Яблука очистити і нарізати великими шматочками, з перцю нарізати дві тонкі пластини, дрібно нарубати.

  4. Висипати яблука в невелику каструлю, додати вершкове масло, третину меду, чилі перець, какао, чебрець, всі інгредієнти змішати, обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.

  5. З апельсинів видавити сік в окрему каструлю, висипати подрібнений часник, поставити на вогонь, випарувати половину рідини. Влити мед, що залишився, і соєвий соус, перемішати, варити на сильному вогні, до консистенції густого сиропу 4 хвилини, після витягнути часник.

  6. Дістати качку з духовки, змастити третиною сиропу, випікати при 250°С на верхній полиці 30 секунд. Повторити натирання сиропом два рази з наступним випіканням протягом 30 секунд.

  7. При подачі викласти качку і яблука на тарілку, полити соусом, що залишився, прикрасити м'ятою.