Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська духовка › Торт "Черепаха"
Торт "Черепаха"

Торт "Черепаха"

Стара добра кулінарна класика - торт, що викликає хвилю емоцій і захоплення. Якщо мама вам такий не готувала - є всі шанси зробити його зараз для своїх дітей, племінників, чоловіків і наречених (яким, як ми знаємо, теж не чужа дитячість - так що солодкий сюрприз їм сподобається). Чесно кажучи, це не просто смачна страва, а ціле кулінарне творіння. Готувати його дуже захоплююче, особливо на стадії "створення образу". "Черепашка" в результаті виходить у кожного своя, зі своїм характером. Прикрашайте її самі, а краще залучіть малюків - вони будуть у захваті.

Кількість порцій 10
Час приготування 80 хв

  1. 1. Яйця — 6 шт
  2. 2. Цукор — 2,5 склянки
  3. 3. Борошно — 1,5 склянки
  4. 4. Какао — 2 ст.л.
  5. 5. Розпушувач — 1 ч.л
  6. 6. Вершкове масло — 200 г
  7. 7. Сметана 25-30% — 2 склянки
  8. 8. Волоські горіхи — 200 г
  9. 9. Лимон — 1 шт.
  10. 10. Ванільний цукор — 1 ч.л.
  11. 11. Родзинки — 100 г
  12. 12. Коньяк — 6 ст.л
  13. 13. Шоколад (для прикраси) — 100 г
  14. 14. Кондитерська посипка (для прикраси) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білки відокремити від жовтків, білки покласти в холодильник, а жовтки розтерти зі склянкою цукру.

  2. У цю масу просіяти борошно і перемішати.

  3. В окремому посуді міксером збити білки до стійкої піни і, продовжуючи збивати, всипати тонкою цівкою ще половину склянки цукру.

  4. 1/3 збитих білків додати до суміші жовтків і борошна і перемішати знизу вгору. Потім ввести білки, що залишилися, акуратно перемішати знизу вгору в одному напрямку, щоб вони не осіли.

  5. Духовку розігріти до 180°C.

  6. Тим часом деко застелити пергаментовим папером (можна також додатково трохи промастити його вершковим маслом) і ложкою викласти невеликі коржі. Випікати їх у розігрітій духовці 7-10 хвилин.

  7. Таким чином спекти ще одне деко коржів, залишивши третину тіста.

  8. В останню частину тіста додати какао, перемішати і спекти шоколадні коржі.

  9. Для крему масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення. Потім збити в пишну масу з цукром, що залишився і ванільним цукром.

  10. З половини лимона зняти цедру і додати її в масляну суміш. Туди ж ввести сметану і продовжити збивання, щоб вийшла досить пишна однорідна маса.

  11. Родзинки промити і замочити в коньяку. Волоські горіхи порізати, але не дуже дрібно.

  12. З коржів з тіста відіюрати 6 штук білого кольору для лапок, мордочки і хвостика черепахи. Якщо не будете використовувати шоколадну глазур для покриття, то відкладіть ще штук 10 для того, щоб укласти зверху, сформувавши панцир - краще взяти порівну білих і шоколадних.

  13. Приготувати тарілку або тацю для торта. Кожен коржик вмокати в крем і викладати на тарілку, формуючи тільце черепахи. Коржі викладати гіркою, щоразу зменшуючи кількість шарів і густо посипаючи їх горіхами і родзинками (ці компоненти використовувати не обов'язково, можна обійтися і без них, або ж взяти будь-які цукати на ваш вибір).

  14. Коли основа черепашки буде готова, з білих і темних коржів сформвати панцир, ще 6  білих коржів, які залишилися, викласти, зробивши з них голову, ніжки і хвостик.

  15. Далі черепашку можна прикрасити на свій смак. Наприклад, очі і рот можна намалювати розтопленим шоколадом або викласти з родзинок або кольорового драже. Сам панцир можна полити розтопленим шоколадом або шоколадною глазур'ю, або ж нанести смужки. Щоб зробити черепашку більш яскравою, можна також повністю посипати її спеціальним кондитерським драже або посипкою. Також для прикраси можна використовувати половинки горіхів, а шоколад - як варіант - просто натерти на дрібній терці і посипати ним панцир. Перед подачею найкраще дати настоятися торту в холодильнику якомога довше, але як мінімум кілька годин.