Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти японська середній › Суші рол з лососем і огірком
Суші рол з лососем і огірком

Суші рол з лососем і огірком

Вам вже набридло ходити їсти суші в ресторані? Ну або замовляти доставку додому? Чому б не спробувати скрутити роли самостійно. Для цього прекрасно підійде цей рецепт. Його плюси в тому, що він не дуже складний у приготуванні, але при цьому не менш смачний. Огірок додає свіжості роллам і соковитості, робить їх не такими м'якими. Лосось надає особливої пікантності, а рис робить страву досить ситною. Разом із соєвим соусом та імбиром - це прекрасна страва для приємного вечора в компанії друзів, сім'ї, або для романтичної вечері на двох. Зробіть на додачу легкий овочевий салат, відкрийте пляшку смачного вина - і ваша казкова вечеря готова.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рис готовий — 240 г.
  2. 2. Лосось слабосолений — 120 г.
  3. 3. Огірок — 120 г.
  4. 4. Норі — 6 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку необхідно приготувати рис для суші. Зробити це можна, скориставшись рецептом на нашому сайті.

  2. Змочивши руки рисовим оцтом, взяти готовий рис і розподілити по листку норі. Розподіляти рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 3 см. без рису.

  3. Відміряти декілька сантиметрів, і відрізати гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. Має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  4. Огірок очистити, видалити насіння і нарізати на тонкі смужки.

  5. Розташувати лосось і огірок з одного краю норі.

  6. Підняти край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почати скручувати рол. Формувати рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.

  7. Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.