Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Азу
Азу

Азу

Щоб спробувати справжнє азу, потрібно обов'язково зробити його так, як роблять це татари, тому що саме вони першими придумали готувати м'ясо з овочами і обов'язково з гострим соусом (втім, як і більшість страв татарської кухні). М'ясо для азу підійде будь-яке, хоча в перевазі свинина. Якщо ж хочете зробити страву менш жирною, тоді пропонуємо робити азу з яловичини, в такому випадку можна додавати моркву для більш приємного смаку. Подавати азу можна як повноцінну страву, звичайно що, в гарячому або теплому вигляді, тоді воно буде дуже смачне. Можна прикрасити страву зеленню (кропом або зеленою цибулею ) - все за вашим бажанням.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Свинина — 500 г.
  2. 2. Солоні огірки — 3 шт.
  3. 3. Часник — 3 зубчика
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Томатна паста — 3 ст. л.
  6. 6. Лавровий лист — за смаком
  7. 7. Чорний перець горошком — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо промити під водою і нарізати соломкою.

  2. Цибулю очистити від шкірки і нарізати півкільцями.

  3. М'ясо трохи обсмажити на сковороді з товстим дном на соняшниковій олії.

  4. Потім додати цибулю і готувати доки вона не стане золотистого кольору.

  5. Далі в сковороду додати томатну пасту, часник, видавлений через прес, лавровий лист, перець горошком, нарізані кружечками огірки.

  6. Налити в сковороду трохи води і залишити тушкуватися на середньому вогні під кришкою до готовності м'яса.

  7. Подавати страву до гарячого гарніру, наприклад до картопляного пюре.