Багети із зернами кунжуту
- 1. Цукор — 5 г.
- 2. Сіль — за смаком
- 3. Борошно — 420 г.
- 4. Кунжут — 90 г.
- 5. Дріжджі — 20 г.
- 6. Молоко — 100 мл.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього розвести дріжджі (20 г.,) у воді 935 мл.,). Додати 100 мл., теплого молока. Посолити за смаком. Додати 120 г. борошна. Розмішати до отримання однорідної консистенції. Поставити опару в тепле місце. Опара повинна збільшитися у своєму обємі приблизно не менш, ніж в 2-3 рази.
В контейнер хлібопічки налити воду (125 мл.,), додати сіль, цукор, борошно (300 г.) та опару (125 г.,). Увімкнути хлібопічку, обрати програму "Багет", натиснути кнопку "Старт". Після звукового сигналу додати кунжут (50 г.,).
після другого звукового сигналу відкрити хлібопічку та витягнути тісто. Розділити його на 4 рівні частини, з кожної сформувати багет. Для цього "заготовку" притиснути долонею для надання чотирикутної форми, скласти отриманий шматок в два рази, трохи притиснути, покласти "швом" вгору. Повторити операцію для того, щоб чотирикутник став більш тонким.
Потім загорнути тісто навколо великого пальця, натискаючи долонею іншої руки на "шов". Повторити 3-4 рази для того, щоб багет став більш однорідним, а його довжина відповідала довжині дека у підставці для випікання. Те ж саме зробити з іншими "заготовками".
Зробити надрізи на верхній поверхні багетів, змочити водою та обваляти в кунжуті (40 г.). Викласти на підставку, помістити в хлібопічку. Знову натиснути "Старт", програма продовжиться. Готові багети охолодити на решітці та подавати.