Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий іспанська › Соус чімічуррі
Соус чімічуррі

Соус чімічуррі

Чімічуррі - соус для смаженого м'яса. Рецепт чімічуррі придумали в Аргентині. Там його подають до смаженого м'яса. Соус також популярний в Уругваї, Бразилії, Болівії та інших латиноамериканських країнах. А починаючи з сьогоднішнього дня цей соус буде популярний і у вашій родині. Тому що, приготувавши його сьогодні і подавши з м'ясом, ви і ваші рідні просто закохаються в цей соус раз і назавжди. Особливо його полюблять любителі смаженого м'яса, так як соус дуже добре поєднується зі смаженим м'ясом. Чімічуррі готується на основі дрібно нарізаної петрушки, рубаного часнику, оливкової олії, орегано, білого вина і безлічі приправ. Соус також може бути використаний і в якості маринаду до смаженого м'яса. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Петрушка — 25 г.
  2. 2. Часник — 2 зубчики
  3. 3. Перець кайєнський — ½ ч. л.
  4. 4. Паприка мелена — ½ ч. л.
  5. 5. Чебрець сушений — щіпка
  6. 6. Орегано сушене — 1 ч. л.
  7. 7. Лавровий лист (порошок) — 1 ч. л.
  8. 8. Кориця мелена — щіпка
  9. 9. Горіх мускатний мелений — 1 ч. л.
  10. 10. Перець чорний мелений — щіпка
  11. 11. Вино біле сухе — 100 мл.
  12. 12. Лимон — 1 шт.
  13. 13. Олія оливкова extra virgin — 100 мл.
  14. 14. Цибуля ріпчаста — ½ шт.
  15. 15. Перець зелений стручковий — ½ шт.
  16. 16. Помідори — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У ступку покласти всі спеції і додати дуже дрібно порубані петрушку, часник і халапеньо (або перець чилі). Вичавити туди сік половини лимона. Дуже старанно розтовкти до кашоподібного стану. Все це можна зробити в блендері, але не захоплюючись.

  2. В окремому посуді змішати отриману суміш з вином і маслом. Добре перемішати.

  3. Додати дрібно порізану цибулю і стручковий перець.

  4. Очистити помідори від шкірки і насіння. Нарізати дрібними кубиками. Змішати з соусом.

  5. Дати настоятися пару годин у холодильнику.