Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна травневі свята овочі весна › Запечена брюссельська капуста з апельсиновим соусом
Запечена брюссельська капуста з апельсиновим соусом

Запечена брюссельська капуста з апельсиновим соусом

Брюссельська капуста не існує в природному вигляді. Вона вважається "дочкою" капусти листової. Її вивели з часом в Бельгії, а потім вона з'явилася у Франції і далі у світі. Брюссельська капуста - продукт низькокалорійний, він хороший для лікування ракових захворювань і серцево -судинної системи. У ній дуже багато вітамінів і клітковини. Але навіть якщо ви хочете просто приготувати цю капусту, то ви не помилитеся, тому що разом з апельсиновим соусом це виходить дуже смачно. Адже соус додає особливу соковитість всій страві. Але при цьому вона залишається низькокалорійною. Легкий перекус або навіть сніданок вам забезпечений за 20 хвилин, якщо ви вирішите приготувати брюссельську капусту.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Брюссельська капуста — 400 г.
  2. 2. Оливкова олія — 2 ст. л.
  3. 3. Бальзамічний оцет — 2 ч. л.
  4. 4. Мед — 1 ст. л.
  5. 5. Апельсиновий сік — 1 ст. л.
  6. 6. Терта цедра апельсина — 0,5 ч. л.
  7. 7. Вершкове масло — 2 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Брюссельську капусту порізати на шматочки. Посолити, поперчити за смаком і перемішати з оливковою олією. Поставити запікатися в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.

  2. У невеликій каструльці змішати мед, апельсиновий сік, бальзамічний оцет і терту цедру апельсина. Підігріти на вогні і додати вершкове масло. Проварювати соус до тих пір, поки він не отримає золотистий відтінок.

  3. Запечену капусту полити отриманим соусом.