Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна духовка овочі весна › Різото з запеченими помідорами
Різото з запеченими помідорами

Різото з запеченими помідорами

Різото - це одна із самих популярних страв італійської кухні. Головний її інгредієнт - рис, тому успіх приготованого Вами різото великою мірою залежить від вибору сорту рису. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Найчастіше використовується рис сорту арборіо. Цей сорт дозволяє в процесі приготування страви домогтися кремової консистенції. Різото можна робити із самими різними добавками. У запропонованому рецепті це помідори черрі, запечені в духовці, в'ялені помідори, консервована кукурудза і сир пармезан, який додають для більшої "кремовості". Особливість різото, приготованого за цим рецептом, в тому, що на останньому етапі приготування страву відправляють у духовку.

Кількість порцій 2
Час приготування 120 хв

  1. 1. Помідори черрі — 7 шт.
  2. 2. Олія оливкова — 4 ч. л.
  3. 3. Часник — 1 зубчик
  4. 4. Базилік (листя) — 10 г.
  5. 5. В'ялені помідори — 60 г.
  6. 6. Рис — 250 г.
  7. 7. Масло вершкове — 25 г.
  8. 8. Цибуля червона — 1 шт.
  9. 9. Шафран — 0,25 ч. л.
  10. 10. Вино біле сухе — 275 мл.
  11. 11. Сир пармезан — 75 г.
  12. 12. Вершки 35% — 1 ст. л.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
  15. 15. Кукурудза консервована — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помідори промити, розрізати на дві половинки, викласти на деко, змащене олією, зрізом вгору. Присипати сіллю і перцем. Скропити олією зверху, посипати дрібно нарізаним часником, посипати листям базиліка, змоченими в олії. Поставити в духовку на 10-15 хвилин.

  2. Подрібнити в блендері 10 г. в'ялених помідорів, морську сіль і 2 ч. л. оливкової олії.

  3. Покласти вершкове масло в каструлю, поставити на вогонь, розтопити масло, викласти в каструлю подрібнену цибулю, обсмажити. Додати до цибулі рис, перемішати, щоб масло покрило рис. Додати вино і подрібнений шафран, довести суміш до кипіння. По закінченню 5 хвилин, додати томатну пасту з блендера, а також влити 340 мл. окропу. Додати сіль і перець за смаком.

  4. Додати в каструлю помідори із духовки, 50 г. в'ялених помідорів, кукурудзу, ретельно перемішати, довести до кипіння. Перелити в нагріту форму, поставити на 35 хвилин у духовку, при температурі 180ºС.

  5. Додати в різото тертий пармезан, перемішати, поставити в духовку ще на 5 хвилин. Перед подачею додати вершки.