![Курячий бульйон з манними кльоцками](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.2d869897985f2857996de76ba29dab53.350x350.jpeg)
Курячий бульйон з манними кльоцками
Що таке кльоцки? Це шматочки тіста, зварені в супі, бульйоні, молоці. Існує багато рецептів приготування кльоцок. У запропонованому рецепті вони готуються з манки, вершкового масла і яєць. Манне тісто зручніше набирати чайною ложечкою, змоченою в холодній воді, а другою такою ж ложечкою скидати кльоцки в киплячий бульйон швидко, одну за одною. Врахуйте, що в процесі варіння вони значно збільшаться в розмірі, тому робіть їх маленькими (приблизно 1/3 чайної ложки). Після додавання кльоцок варити бульйон ще приблизно 5 хвилин. Готові кльоцки спливають на поверхню. Кльоцки з манки виходять незвичними і дуже ніжними.
- 1. Курка — 500 г.
- 2. Морква — 2 шт.
- 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 4. Петрушка — 2 шт.
- 5. Селера — 1 шт.
- 6. Масло вершкове — 30 г.
- 7. Крупа манна — 100 г.
- 8. Яйце куряче — 2 шт.
- 9. Зелень — 50 г.
- 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Курку покласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти пінку.
Додати нарізані моркву, селеру і цибулю. Додати за смаком сіль. Варити до готовності.
Витягнути курку з бульйону, відокремити м'ясо від кісток, порвати на шматочки.
Процідити бульйон, знову поставити на вогонь, додати м'ясо.
Змішати в мисці манку з вершковим маслом, вбити яйця, додати сіль. Замісити тісто. Готове тісто брати чайною ложкою і опускати в бульйон. При подачі посипати готовий бульйон з галушками свіжою зеленню.