Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна день народження борошно літо › Булочки з корицею і сирною глазур'ю
Булочки з корицею і сирною глазур'ю

Булочки з корицею і сирною глазур'ю

Що може бути смачніше, ніж справжня домашня випічка? Набагато приємніше їсти, якщо знаєш, що страва приготовлена самостійно, своїми руками. Та й порадувати своїх близьких ніколи не заважає. Чудові булочки з корицею і сирної глазур'ю - це хороший варіант для затишного домашнього чаювання. Хоча ці булочки можна також запивати какао або навіть домашнім глінтвейном. У будь-якому випадку ви опинитеся в приємній компанії цього смачного десерту. Тому якщо ви хочете влаштувати приємний вечір у колі родини або друзів, тоді вам просто необхідно пригостити їх цими булочками - ваші гості будуть у захваті від ваших кулінарних здібностей.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Молоко — 1 ст.
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Борошно пшеничне — 4 ст.
  4. 4. Дріжджі сухі — 10 г.
  5. 5. Сіль — 1 ч.л.
  6. 6. Масло вершкове — 200 г.
  7. 7. Цукор — 1,5 ст.
  8. 8. Пудра цукрова — 1,5 ст.
  9. 9. Кориця мелена — 4 ст. л.
  10. 10. Сир Філадельфія — 80 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці тепле молоко і дріжджі, до однорідної маси. Яйця кімнатної температури збити в окремій ємності. Додати до яєць 80 г. вершкового масла кімнатної температури, всипати цукор, влити суміш молока і дріжджів, перемішати до однорідності.

  2. В окремій ємності змішати борошно з сіллю, після всипати в загальну миску до решти інгредієнтів. Змішати окремо трохи борошна з водою, щоб вийшла 1 ст. л. клейковини, додати в тісто. Додати ще трохи борошна, замісити тісто, воно не повинно прилипати до рук. Накрити рушником миску з тістом, залишити на 1 годину в теплому місці.

  3. Розкачати тісто на столі, присипаному борошном, в лист розміром 40×50 см. Розмазати по листу 70 г. м'якого вершкового масла.

  4. Змішати в мисці мелену корицю і цукор. Висипати зверху на лист тіста. Тісто скрутити в рулет, як можна щільніше. Розділити отриманий рулет на булочки за допомогою нитки.

  5. Деко для випікання застелити харчовим папером, змащеним шматочком масла. Викласти на папір булочки. Випікати 20 хвилин в розігрітій до 160°С духовці.

  6. Для приготування сирної глазурі змішати в мисці цукрову пудру, 50 г. вершкового масла розм'якшеного і сир. Готові булочки змастити глазур'ю.