Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима холодильник італійська весна › Тірамісу за класичним рецептом
Тірамісу за класичним рецептом

Тірамісу за класичним рецептом

Італійці пишаються своїм десертом тірамісу як національним надбанням. Їх можна зрозуміти, адже ніжний смак печива, що тане в роті, з повітряним кремом на основі маскарпоне і підбадьорливим ароматом еспресо - це те, що дарує задоволення шанувальникам тірамісу по всьому світу. У цього десерту безліч варіацій: у нього додають фрукти, ягоди. Але ми пропонуємо не відступати від канонів і приготувати тірамісу за класичним рецептом. До речі, італійці вважають, що краще за все їсти тірамісу в другій половині дня, між обідом і вечерею, адже десерт допомагає відновити сили і отримати заряд енергії. Але нам здається, що підняти настрій за допомогою тірамісу - відмінна ідея, незалежно від часу доби.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Сир Маскарпоне — 445г
  2. 2. Печиво для тірамісу — 20шт
  3. 3. Цукор — 100г
  4. 4. Заварна свіжозварена кава — 120мл
  5. 5. Еспресо — 60мл
  6. 6. Ром — 44мл
  7. 7. Вершки — 240мл
  8. 8. Какао порошок (для присипки) — 50г
  9. 9. Тертий чорний шоколад (для присипки) — 50г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішайте каву з еспресо і дайте охолонути.

  2. Змішайте маскарпоне з ромом і цукром. Збийте вершки і додайте до суміші з маскарпоне, обережно перемішуючи.

  3. Одне за одним умочуйте печиво в каву і викладайте в форму.

  4. На печиво викладіть крем.

  5. Зробіть ще шар печива і ще шар крему.

  6. Посипте какао і шоколадом.

  7. Залиште в холодильнику на 4 години.