Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима середній яйця › Печиво з хурми
Печиво з хурми

Печиво з хурми

Представляємо вашій увазі незвичайне печиво з хурми. Печиво готується зовсім не довго. Для його випічки дуже добре використовувати хурму, яка дуже переспіла. В принципі, і печиву добре, і хурмі теж, бо дуже стигла хурма погано зберігається, а так з'явилася сфера її використання. Завдяки хурмі, печиво набуває прекрасного, сонячного кольору. А ще хурма дуже корисна, тому таке печиво наситить ваш організм всіма необхідними речовинами і мікроелементами. Хурма має тонізуючі властивості. Вона покращує апетит, підвищує працездатність, заспокоює нервову систему. Тому таке печиво з ранку буде дуже доречним, так як задасть вам енергії і тонусу на цілий день.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Хурма (переморожена) — 2 шт.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Волоські горіхи — 200 г.
  4. 4. Яйце — 1 шт.
  5. 5. Маргарин — 100 г.
  6. 6. Борошно — 160 г.
  7. 7. Розпушувач — 7 г.
  8. 8. Мелена кориця — 5 г.
  9. 9. Мускатний горіх — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Хурму розрізати пополам, акуратно, щоб не потрапила шкірка, витягнути ложечною м'якуш, видалити зернята. Подрібнити м'якуш хурми у блендері або просто розім'яти виделкою. Просіяти борошно, змішати з корицею, мускатним горіхом та розпушувачем.

  2. Збити масло з цукром та яйцем, додати пюре з хурми, горіхи (їх порубати ножем або розім'яти, але не дуже дрібно), всипати борошно та замісити тісто. Воно буде рідкуватим, тому викладати на деко потрібно або ложкою змоченою у воді, або перекласти тісто в кондитерський мішечок та видавити кружечки.

  3. Деко потрібно застелити папером для випікання та трохи змастити його маслом. Випікати печиво 15 хвилин при температурі 180°С. Смачного!