Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо сімейне свято борошно вечеря › Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою
Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою

Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою

Запіканки бувають різні і по праву знаходяться в списку найпопулярніших страв повсякденної кухні. Умовно їх можна поділити на дві групи: солодкі і несолодкі. Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою - солодка, м'яка, ароматна запіканка, до того ж вже нарізана порційними шматками. В якості інгредієнтів для начинки використовуються яблука, цедра лимона, лимонний сік, кориця. Поєднання кориці з яблуками дуже гармонійне і досить часто використовується в кулінарії. Яблучка після запікання стають коричневими і виглядають дуже апетитно. Треба відзначити, що в списку інгредієнтів немає яєць. Приготуйте запіканку з яблуками і хрусткою скоринкою і порадуйте близьких смачним десертом.

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Розпушувач — 10 г.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Цукор — 6 ст. л.
  5. 5. Ваніль — за смаком
  6. 6. Вершкове масло — 3 ст. л.
  7. 7. Молоко — 150 мл.
  8. 8. Яблучний сік — 50 мл.
  9. 9. Яблука — 2 шт.
  10. 10. Лимонний сік — 2 ст. л.
  11. 11. Цедра лимона — 1 ч. л.
  12. 12. Кориця — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°C.

  2. Змішати борошно, розпушувач, сіль, цукор (3 ст. л.), ваніль, додати масло і добре розім'яти виделкою до крихтообразного стану. Влити молоко (100 мл.) і сік, замісити тісто.

  3. Розкачати тісто в пласт до 1 см. товщиною.

  4. Зверху посипати корицею, цукром (3 ст. л.), Розкласти потерті на крупну тертку яблука, і цедру лимона, скропити все лимонним соком.

  5. Загорнути тісто в рулет, і розрізати його на порції приблизно по 3 см. шириною.

  6. Форму для випічки змастити вершковим маслом, розкласти заготовки. Побризкати зверху молоком (приблизно 50 мл.) і цукром.

  7. Поставити в духовку і запікати до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.