Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо обід весна › Юшка з форелі
Юшка з форелі

Юшка з форелі

Юшка є однією з найдавніших страв російської кухні. Цікаво відзначити, що в XI-XII століттях юшкою називали будь-який суп. Тому в той час термін «юшка» завжди вимагав додаткового визначення: юшка куряча, юшка з лебеді, юшка горохова, юшка рибна. Але наприкінці XVII століття назва «юшка» закріплюється виключно за рибним супом. Різновидів юшки є багато. Хтось скаже, що юшка це не домашня страва, а похідна. Уявіть собі, галявина, блакитне небо, чисте прохолодне повітря, легкий серпанок туману над водою. Звичайно, в таких умовах не тільки юшка вийде смачнішою. Але якщо можливості на природу виїхати немає, тоді приготуйте юшку з форелі прямо на кухні. А сьорбаючи її мрійте, що в майбутньому ви будете їсти юшку на природі.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Вода — 3 л.
  2. 2. Картопля — 3 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Лавровий лист — 5 шт.
  5. 5. Перець чорний горошком — за смаком
  6. 6. Сіль — 1 ст. л.
  7. 7. Кріп — 1 пучок
  8. 8. Форель — 2 кг.
  9. 9. Цибуля зелена — 1 пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Форель почистити, прибрати нутрощі, натерти сіллю. Покласти в каструлю, зверху накрити кришкою, прибрати поки в холодильник.

  2. Воду в каструлі поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити воду за смаком.

  3. Картоплю помити, почистити, нарізати на кубики, висипати в киплячу воду.

  4. Цибулю нарізати, висипати до картоплі в каструлю, коли картопля буде готова. Сюди ж додати чорний перець горошком, лавровий лист, варити 15 хвилин.

  5. Дістати з холодильника рибу, покласти рибу в бульйон. Варити 20-30 хвилин на середньому вогні. Після, дістати рибу з каструлі, розділити її на шматочки порційні, розлити юшку по тарілках, покласти в кожну шматочок риби, посипати зеленню.