![Тушкована курка з фініками](https://img3.zakaz.ua/upload.version_1.0.0d620cbb13d74fd54b82fd4317995860.350x350.jpeg)
Тушкована курка з фініками
- 1. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
- 2. Курка — 1,6 кг.
- 3. Цибуля-шалот — 700 г.
- 4. Фініки — 200 г.
- 5. Бульйон курячий — 650 мл.
- 6. Олія оливкова — 1 ст. л.
- 7. Лимонний сік — 5 ст. л.
- 8. Паличка кориці — 1 шт.
- 9. Імбир мелений — 1,5 ч. л.
- 10. Кумін мелений — 1 ч. л.
- 11. Куркума — 0,5 ч. л.
- 12. Мигдаль — 50 г.
- 13. Сіль — за смаком
- 14. Перець чорний мелений — за смаком
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Філе, стегна і гомілки курки посипати сіллю, чорним перцем і борошном. Розігріти оливкову олію в каструлі на середньому вогні, обсмажити курку протягом 15 хвилин. Готову курку перекласти в інший посуд.
Зменшити вогонь під каструлею, за шість хвилин обсмажити в ній цибулю-шалот до золотистого кольору. Додати корицю, імбир, кумін, куркуму і готувати, помішуючи, ще близько хвилини, до появи яскравого аромату спецій.
Залити цибулю зі спеціями бульйоном і 3 ст. л. лимонного соку, збільшити вогонь і довести вміст каструлі до кипіння, потім накрити кришкою і томити хвилин 15 на мінімальному вогні, поки цибуля не розм'якшиться.
Шматки курки покласти поверх цибулі і додати вогню. Коли бульйон в каструлі закипить, накрити її кришкою. Тушкувати 25 хвилин. Перекласти курку і цибулю на блюдо, накрити фольгою.
Сік, який залишився у каструлі, кип'ятити, поки він злегка не загусне. Додати фініки, 2 ст. л. лимонного соку і готувати на невеликому вогні ще пару хвилин, щоб фініки розігрілися.
Полити курку соусом з фініками, посипати шматочками обсмаженого мигдалю і кінзою.