Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська тростинний цукор літо › Тонке хрустке печиво з кунжуту
Тонке хрустке печиво з кунжуту

Тонке хрустке печиво з кунжуту

Чи знаєте ви, що для того, щоб наситити організм життєво необхідним кальцієм, далеко не єдиний вихід - кілограмами поглинати сир та іншу звичну нам молочку. І ковтати кальцій в пігулках теж не потрібно. Пропонуємо вам замість усього цього ... спекти печиво. Ні, у нас все в порядку з логікою. Просто ми знаємо, що в кунжуті кальцію міститься набагато більше, ніж в молочних продуктах, і засвоюється він при цьому набагато краще. До речі, печиво за цим рецептом виходить легким, тоненьким і дуже хрустким, з яскраво вираженою карамельно-горіховою нотою. При цьому воно практично не містить борошна та олії, так що його цілком можна зарахувати до дієтичного меню. У всякому разі воно не менш смачне, ніж інша випічка, але при цьому, як ви вже зрозуміли, користь від нього очевидна.

Кількість порцій 3
Час приготування 85 хв

  1. 1. Кунжут — 150 г
  2. 2. Борошно — 65 г
  3. 3. Розпушувач — 0,5 ч.л.
  4. 4. Вершкове масло — 60 г + ще трохи для змащування
  5. 5. Тростинний цукор — 250 г
  6. 6. Яйця — 1 шт.
  7. 7. Сіль — 0,5 ч.л.
  8. 8. Ванільний цукор — 1 ч.л.
  9. 9. Лимон — 0,5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно, розпушувач і сіль просійте в миску.

  2. З половинки лимона вичавіть 1 ч.л. соку.

  3. Масло залиште ненадовго при кімнатній температурі для розм'якшення, після міксером збийте з цукром.

  4. Потім додайте яйце, ванільний цукор і лимонний сік і збивайте ще приблизно 30 секунд.

  5. Не припиняючи збивання, на низькій швидкості міксера порціями введіть в суміш борошно, збийте до однорідності.

  6. Після лопаткою вмішайте в суміш кунжут

  7. Ємність з тістом накрийте тарілкою і поставте в холодильник на 1 годину.

  8. Духовку нагрійте до 180°C. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть її вершковим маслом.

  9. Чайною ложкою викладіть коржики на великій відстані один від одного, тому що вони розтікаються - всього на противень уміщається близько 12 штук. В результаті в процесі випічки кожне печиво повинно вийти приблизно 0,7 см в діаметрі.

  10. Випікайте печиво в нагрітій духовці близько 8-9 хвилин, уважно стежте, щоб воно не підгоріло (якщо печиво сильно зазолотиться, його хвилин через 5 можна перевернути на інший бік).

  11. Готове печиво остудіть і подавайте до чаю або кави.