Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо єгипетська м'ясо вечеря › Печінка по-єгипетськи
Печінка по-єгипетськи

Печінка по-єгипетськи

Цю печінку, викладену в коржик-піту – традиційний арабський прісний хліб, в країнах Близького Сходу готують прямо на вулиці в невеликих пересувних наметах. Однак ця ароматна, пряна і швидка закуска тягне скоріше на повноцінний ситний обід. Втім, навіть якщо Ви нікуди не поспішаєте і перекус на ходу не плануєте, а затишно влаштувалися поїсти вдома перед телевізором, все одно рекомендуємо Вам подавати цю споконвічно єгипетську страву саме так – складену в хлібну «кишеньку» або ж загорнуту в лаваш – повірте, це і цікавіше, і зручніше. Ми не сумніваємося: спробувавши цю оригінальну страву один раз, Ви більше не зможете відмовляти собі в задоволенні насолоджуватися цією смакотою знову і знову.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Яловича печінка — 500 г
  2. 2. Солодкий перець — 4 шт.
  3. 3. Перчик чилі — 1 шт.
  4. 4. Часник — 6 зубчиків
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Оцет — 1 ч.л.
  7. 7. Цибуля — 1 шт.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Спеції за смаком — за смаком
  10. 10. Рослинна олія для смаження — 4 ст.л.
  11. 11. Лаваш для подачі
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку промийте і наріжте невеликими шматочками.

  2. У сотейнику добре розігрійте олію, викладіть печінку і злегка обсмажте її.

  3. Тим часом солодкий перець розріжте навпіл, видаліть насіння і наріжте його тонкою соломкою. Цибулю наріжте півкільцями.

  4. Додайте цибулю і перець на сковороду до печінки і обсмажте все разом близько 3 хвилин.

  5. Тим часом часник і перчик чилі пропустіть через часниковий прес, додайте сіль, спеції і перетріть все в ступці.

  6. Викладіть на сковороду, перемішайте і продовжуйте обсмажувати все ще близько 2 хвилин.

  7. Потім розріжте лимон і вичавіть сік просто в сковороду, слідом влийте оцет. Перемішайте і продовжуйте тушкувати до готовності печінки - близько 10 хвилин.

  8. Отриману начинку з печінки викладіть в піти або шматки лаваша (у них також можна додати майонез і зелень) і подавайте.