Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий італійська › Персиковий сабайон
Персиковий сабайон

Персиковий сабайон

Італійський класичний десерт зі збитих жовтків з алкоголем і фруктами, який готується особливим способом – на водяній бані. Одна з версій походження цього ніжного крему свідчить, що він став відомий світові через одну просту причину – прикру, але тим не менш «фатальну» помилку в процесі приготування, допущену італійським кондитером Скаппі в далекому ХVI столітті. Кажуть, що жовтки з цукром були недостатньо збиті. Але цій кулінарній помилці досі вдячні безліч цінителів ніжного яєчного десерту. Універсальність сабайону дозволяє використовувати його для приготування тортів, мусів і морозива. Пропонуємо насолодитися кремом сабайон із дольками стиглих персиків.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Персики — 3 шт.
  2. 2. Цукор — 50 г
  3. 3. Вино біле сухе — 50 мл
  4. 4. Жовтки — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Персики розрізати навпіл, вийняти кісточку. Розрізати кожну половинку на 6-8 часточок. Покласти часточки на тарілку, присипати 1 ст. л. цукру й збризнути 2 ст. л. вина. Залишити на 30 хв.

  2. Решту вина влити в миску, додати жовтки і цукор. Поставити миску на водяну баню і збивати вінчиком, поки сабайон не загусне, близько 10 хв.

  3. Персики разом з соком, що виділився розкласти по келихах. Зверху викласти соус сабайон.