Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо важкий весна › Нохат шорак
Нохат шорак

Нохат шорак

Нохат Шорак - це узбецька страва. Там вона вважається національною, роблять її з баранини. Її можна віднести до категорії "гарячі страви", і подавати можна на обід. Страва готується досить швидко, а насолоджуватися її пряним смаком і соковитим ароматом ваші гості будуть теж недовго, тому що така смачна страва не затримується на столі. М'ясо робить її досить ситною, а овочі надають соковитості і м'якості. В результаті - дуже смачна чудова страва, яка надовго запам'ятається вашим гостям.

Кількість порцій 4
Час приготування 270 хв

  1. 1. Сухий нут — 2,5 стакана
  2. 2. Баранина або яловичина — 0,5 кг.
  3. 3. Кмин — 1 ч.л.
  4. 4. Сіль — 2 ч.л.
  5. 5. Чорний перець горошок — 3-4 горошка
  6. 6. Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  7. 7. Помідор — 2 шт.
  8. 8. Кайєнский перець — 0,5 ч.л.
  9. 9. Вода
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Замочити нут в теплій воді на не менше ніж 4 години. Перевірити рівень води через 2 години, додати ще води, якщо потрібно. Нут швидко вбирає воду, тому необхідно переконатися, що її достатньо. Коли він буде готовий, нут потрібно промити і покласти в скороварку.

  2. Помістити шматки м'яса зверху нуту. Додати сіль, кмин, чорний перець і залити водою, щоб покрити м'ясо. Потрібно довести все до кипіння і зняти піну. Закрити кришку скороварки і готувати протягом 30 хвилин на середньому вогні.

  3. Тим часом потрібно приготувати салат, який йде на верхню частину страви. Розрізати цибулю на кільця. Розрізати помідори таким же чином. Додати кайенський перець, сіль і добре перемішати.

  4. Як тільки час пройшов (30 хвилин), потрібно вийняти м'ясо і нарізати його на дрібні шматочки. Помістити нут на велику тарілку, зверху покласти м'ясо і покрити цибулею і салатом з помідорів.