Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній європейська › Жюльєн з білих грибів
Жюльєн з білих грибів

Жюльєн з білих грибів

Дане блюдо відноситься до російської кухні, незважаючи на те, що носить французьку назву. Жюльєном у французькій кухні називається особлива техніка нарізки овочів тонкою соломкою. Пізніше з приходом французької моди так почали називати певну категорію страв і в російській кухні. Існує величезна безліч рецептів всіляких жульєнів, але незмінною складовою кожного з них є, звичайно ж, гриби. Однією з головних особливостей жульєну є його ніжний смак, який досягається завдяки використанню вершкового соусу. Також часто використовують соус бешамель і сметанний соус. Запікається жульєн в спеціальному посуді - кокотницях.

Кількість порцій 6
Час приготування 75 хв

  1. 1. Білі гриби — 500 г.
  2. 2. Цибуля — 150 г.
  3. 3. Сир — 150 г.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Вершкове масло — 60 г.
  7. 7. Вершки 10-15% — 250 мл.
  8. 8. Борошно — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Окремо нарізати дрібно цибулю і гриби.

  2. Цибулю обсмажити на вершковому маслі (30 г.).

  3. Додати гриби, посолити, поперчити, смажити протягом 30-35 хвилин.

  4. Для приготування соусу розтопити вершкове масло (30 г.).

  5. Додати борошно, злегка обсмажити.

  6. Потім додати вершки і нагрівати до тих пір, поки соус не почне густіти.

  7. У соус додати гриби. Перемішати і прибрати з вогню.

  8. На дрібній тертці натерти сир.

  9. Гриби з соусом викласти в кокотниці.

  10. Зверху посипати сиром.

  11. Запікати при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.