Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній весна › Гуляш у кубинському стилі
Гуляш у кубинському стилі

Гуляш у кубинському стилі

Кубинська кухня відрізняється різноманітністю і простотою в приготуванні. Для приготування м'ясних страв кубинці воліють більше свинину або курятину. Також не можна уявити кубинську кухню без овочів. Кубинці взагалі великі шанувальники гострої їжі. Одним із таких рецептів кубинської кухні є гуляш в кубинському стилі. На смак він гострий, ніжний і ситний. Готувати його краще з курячих грудок, очищених від шкіри і кісточок, і порізаних кубиками свинячих сосисок. На гарнір до гуляшу прийнято подавати зелений салат.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Олія оливкова — 2 ст. л.
  2. 2. Грудинка куряча — 450 г.
  3. 3. Сосиски — 4 шт.
  4. 4. Цибуля-шалот — 225 г.
  5. 5. Стебло селери — 4 шт.
  6. 6. Перець червоний свіжий — 2 шт.
  7. 7. Часник — 1 шт.
  8. 8. Борошно пшеничне — 2 ст. л.
  9. 9. Чебрець — за смаком
  10. 10. Кумин мелений — 0,5 ч. л.
  11. 11. Кориця мелена — 0,5 ч. л.
  12. 12. Томатна паста — 2 ст. л.
  13. 13. Бульйон курячий — 450 мл.
  14. 14. Картопля — 6 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти сковороду із олією, викласти нарізану курку та цілі сосиски. Обсмажувати на маленькому вогні 8 хвилин. Дістати сосиски зі сковороди, нарізати шматочками. Перекласти сосиски і курку в каструлю, залишити.

  2. Викласти в сковороду нарізані цибулю, селеру, перець, обсмажувати на олії 5 хвилин, помішуючи. Додати овочеву суміш зі сковороди в каструлю до курки і сосисок, присипати борошном, перемішати. Додати чебрець, кумин і корицю, перемішати.

  3. Духовку розігріти до 200ºС. Проколоти картоплю в декількох місцях ножем, натерти олією, викласти на деко, посолити. Випікати 1-1,5 години до золотистого кольору. Дістати картоплю і розрізати кожну на чотири частини.

  4. Змішати томатну пасту з курячим бульйоном, влити в каструлю з м'ясом. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зменшити вогонь, накрити кришкою. Тушкувати 20 хвилин до м'якості овочів.

  5. При подачі на тарілки викласти картоплю, зверху м'ясну суміш з каструлі.