Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо обід весна › Баранина з овочами, запечена в рукаві
Баранина з овочами, запечена в рукаві

Баранина з овочами, запечена в рукаві

Запікання в рукаві - це чудовий спосіб приготувати смачну страву, не витрачаючи багато часу і сил. У випадку з бараниною, як і з будь-яким іншим м'ясом, головне в успіху приготування - якість м'яса. Дуже важливо для більш сильного аромату і смаку давати баранині маринуватися мінімум кілька годин. Гарнір, який готується разом з м'ясом в рукаві, вийде дуже ароматним і смачним, так як просочиться ароматами і жирком. Не забувайте: баранина - це м'ясо, яке завжди повинно подаватися гарячим, тому коли воно остигає, жирок твердне і стає неприємним на смак. Баранина з овочами, запечена в рукаві - страва гідна будь-якого святкового столу.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Баранина — 1 кг.
  2. 2. Баклажани — 250 г.
  3. 3. Кабачки — 200 г.
  4. 4. Болгарський перець — 150 г.
  5. 5. Помідори — 200 г.
  6. 6. Часник — 3 зубчики
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 150 г.
  8. 8. Соняшникова олія — 3 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати невеликими кубиками.

  2. Помідори порізати на 4-5 частин.

  3. Баклажани нарізати невеликими шматочками.

  4. Кабачки і перець (очистити від насіння) нарізати кубиками.

  5. У мисці змішати цибулю, помідори, кабачки, перець і баклажани. Овочі посолити і поперчити за смаком, а потім скласти в рукав для запікання.

  6. Часник очистити від лушпиння і пропустити через прес. Потім змішати часник з олією в окремій мисці.

  7. Отриманим маринадом обмазати м'ясо, а далі м'ясо покласти в рукав на овочі. Рукав запечатати і покласти в форму.

  8. Форму відправити в духовку і випікати при температурі 180°С протягом 1,2-1,3 годин.