Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо другі страви весна › Бабка картопляна
Бабка картопляна

Бабка картопляна

Напевно багато хто пробували або хоча б чули про домашню бабку з локшини. Багато хто з бабусь робили так свого часу. Причому локшину вони теж робили самостійно, а потім запікали її (в печі або в духовці). Рецепт бабки з картоплі трохи простіший, ніж з локшини, бо не треба витрачати час, щоб замісити тісто. Але зате з додаванням курки в страву, вона стає більш насиченою. В принципі, об'єднати курку і картоплю - це чи не найвдаліший варіант. Вони разом - це завжди смачно і ситно. До того ж під час запікання картопля має дуже приємний смак, який м'ясо добре доповнює. А цибуля надає соковитість і аромат. То ж страва - якраз для смейної вечері.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Картопля — 12 шт.
  2. 2. Цибуля — 3 шт.
  3. 3. Свиняча грудинка — 150 г.
  4. 4. Сiль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Грудинку дрібно нарізати. Цибулю нарізати тонкими напiвкiльцями.

  2. Грудинку обсмажити на сухій розігрітій сковорідці до золотистого кольору. Додати цибулю і ще трохи посмажити.

  3. Картоплю та цибулю, що залишилася натерти на дрібну тертку. Вiдкинути на сито і дати стекти зайвiй рідинi.

  4. Потім в картоплю додати сіль і цибулю з грудинкою. Добре перемішати.

  5. Перекласти масу у вогнетривкий посуд і поставити в духовку запікатися на 30 хвилин при температурі 190°С.

  6. Подавати зі сметаною.