Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній європейська › Шоколадно-горіховий кекс
Шоколадно-горіховий кекс

Шоколадно-горіховий кекс

Що, як не вечірнє чаювання, є втіленням сімейного затишку. Щоб домашнє вогнище горіло рівно і ніколи не згасало, потрібно періодично балувати домочадців нехай невигадливою, але смачною випічкою. І не покупною, а саме виготовленою своїми руками, адже в неї вкладається частинка Вашої душі і любові до рідних. Спробуйте спекти ось цей дивний шоколадний кекс з тонким горіховим смаком. Задоволені обличчя і море компліментів на Вашу адресу не змусять засумніватися в геніальності цього рецепта. Якщо у Вашому кухонному арсеналі присутні силіконові формочки, можете розлити тісто в них і приготувати маленькі та молодецькі порційні кексики, прикрасивши їх за особистими смаковими уподобаннями кожного члена сім'ї.

Кількість порцій 3
Час приготування 80 хв

  1. 1. Яйця — 4 шт.
  2. 2. Цукор — 1/2 склянки
  3. 3. Вершкове масло — 50 г + ще трохи для змазування форми
  4. 4. Розпушувач — 1 ч.л.
  5. 5. Борошно — 3/4 склянки
  6. 6. Какао — 2 ст.л.
  7. 7. Лимон — 1/2 шт.
  8. 8. Волоські горіхи — 2 ст.л.
  9. 9. Чорний шоколад для глазурі (за бажанням) — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку нагрійте до 180°С.

  2. Вершкове масло залиште при кімнатній температурі до розм'якшення.

  3. Білки відокремте від жовтків і покладіть в холодильник.

  4. Волоські горіхи поріжте не надто дрібно.

  5. Лимон натріть на терці разом з цедрою.

  6. Розм'якшене вершкове масло розітріть з 2 ст.л. цукру.

  7. По одному додайте жовтки, продовжуючи розтирати масу.

  8. Додайте горіхи і лимон і все добре перемішайте.

  9. У цю масу просійте борошно з розпушувачем і какао. Ретельно перемішайте все до однорідності.

  10. Охолоджені білки збийте з цукром, що залишився, всипаючи його тонкою цівкою під час збивання до отримання міцної і стійкої білкової піни.

  11. Порціями додайте збиті білки до тіста, акуратно перемішуючи його знизу вгору.

  12. Форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Влийте тісто, поставте в розігріту духовку і випікайте близько 30 хвилин. За бажанням готовий кекс можна полити розтопленим на водяній бані шоколадом.