Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти пісні страви японська другі страви вечеря › Теплий тофу під гострим часниковим соусом
Теплий тофу під гострим часниковим соусом

Теплий тофу під гострим часниковим соусом

Як відомо, тофу в перекладі означає "соєвий сир". Він дуже багатий на білки, що корисно і низькокалорийно. Його перевага в тому, що у нього нейтральний смак, тому використовувати його можна як завгодно і з чим завгодно. Сьогодні ми вам хочемо запропонувати тофу з часниковим соусом. Тільки зверніть увагу, що він гострий. А гостре люблять не всі. Але якщо все-таки ви вирішили приготувати наш рецепт,повірте - смак тофу з часничком, цибулею, кунжутом і чилі вам точно сподобається. Адже скуштувавши цей соус, він швидко перенесе вас у Країну вранішнього сонця. Виходить чудова закуска, з цікавим смаком і красива на вигляд.

Кількість порцій 8
Час приготування 20 хв

  1. 1. Тофу — 500 г
  2. 2. Часник — 3 зуб.
  3. 3. Цибуля зелена — 15 г
  4. 4. Кунжут — 30 г
  5. 5. Соус соєвий — 45 мл
  6. 6. Олія кунжутна — 15 мл
  7. 7. Перець чилі (порошок) — 5 г
  8. 8. Цукор — 3 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Обережно промити тофу і покласти в каструлю. Залити холодною водою. Довести до кипіння на середньому вогні і підтримувати теплим, накривши кришкою і зробивши дуже маленький вогонь.

  2. Тим часом, розтерти часник з дрібкою солі в ступці до однорідної маси. Перекласти в миску і додати дрібно нарізану зелену цибулю, злегка подрібнений кунжут, соєвий соус, кунжутну олію, чилі і цукор. Добре перемішати.

  3. Перед подачею обережно вийняти тофу з води і просушити паперовим рушником. Перекласти на невелику тарілку і зверху викласти соус.