Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь важкий духовка літо › Тімбаль із куркою
Тімбаль із куркою

Тімбаль із куркою

Оригінальне оформлення, незвичайний смак цієї французької страви залишаться у Вашій пам'яті надовго. Тімбаль – запіканка з курячого фаршу з макаронами, помідорами і сиром. Таку назву страва отримала завдяки своєму зовнішньому вигляду. Тімбаль раніше готували лише при королівському дворі. Головний інгредієнт – макарони. Вони з двох сторін покривають соковиту м'ясну начинку. Для страви найкраще використовувати товсту вермішель. Її буде зручно укласти в круглу форму по спіралі. Важливо, щоб макарони не злиплися, інакше красиво викласти не вийде. Замість курячого фаршу можете використовувати відварене куряче філе, розділене на шматочки.

Кількість порцій 10
Час приготування 80 хв

  1. 1. Макарони — 300 г.
  2. 2. Курячий фарш — 500 г.
  3. 3. Помідори — 3 шт.
  4. 4. Цибуля — 2 шт.
  5. 5. Яйце — 1 шт.
  6. 6. Пармезан — 50 г.
  7. 7. Біле сухе вино — 2 ст. л.
  8. 8. Вершки — 3 ст. л.
  9. 9. Оливкова олія — 2 ст. л.
  10. 10. Петрушка — за смаком
  11. 11. Вершкове масло — 1 ст. л.
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помідори помістити на 30 секунд в киплячу воду. Обдати холодною водою і зняти шкірку. М'якоть помідора подрібнити.

  2. Сир натерти на тертці. Петрушку розібрати на листки. У сотейнику розігріти оливкову олію і обсмажити дрібно нарізану цибулю.

  3. Додати до них помідори, готувати ще 5 хвилин. Додати в сотейник фарш курки, влити вино. Посолити, поперчити. Зменшити вогонь, готувати 10 хвилин. Дати охолоти начинці, потім додати сир, вершки і сире яйце.

  4. Відварити макарони. Відкинути на друшляк і дати трохи охолонути.

  5. Круглу форму змастити вершковим маслом. Починаючи з центру, викласти по колу і бокам форми макарони. Наповнити начинкою.

  6. Накрити форму фольгою і поставити в розігріту до 170°С духовку на 1 годину. Залишити у формі на 10 хвилин, потім перевернути на велике блюдо.