Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь важкий плита весна › Паштет з баранини
Паштет з баранини

Паштет з баранини

Завжди найсмачніша страва та, яку приготував сам. Простіше піти в магазин і купити вже готовий паштет, але набагато цікавіше ж приготувати все своїми руками. Паштет з баранини, тут нескладно здогадатися, спочатку робили в країнах Кавказу. Зараз, звичайно ж, його можна приготувати де завгодно, адже купити м'ясо баранини не складе ніяких труднощів. Не дивіться на те, що за часом приготування паштету займає аж три години. Вас не повинно це лякати. Адже в підсумку ви отримаєте смачний натуральний продукт. Його можна мазати на грінки або хліб і їсти бутербродом (можна навіть ще прикрасити зеленню або ще чимось зверху).

Кількість порцій 4
Час приготування 180 хв

  1. 1. Баранина (м'якоть, можна й інше м'ясо) — 1000 г.
  2. 2. Коричневий цукор — 2 ст. л.
  3. 3. Вершкове масло — 2 ст. л.
  4. 4. Діжонська гірчиця — 3 ч. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець — за смаком
  7. 7. Сушена м'ята — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати баранину на шматочки і скласти в миску. Приготувати маринад: розтопити вершкове масло з цукром і залити ним м'ясо (гарячим). Посолити, поперчити і помаринувати кілька хвилин. Потім м'ясо обсмажити на рослинній олії, додати трохи води і потушкувати до стану тушонки (30-40 хв.). Час залежить від якості м'яса. Під кінець додати сушеної м'яти для аромату. Остудити і прибрати в холодильник.

  2. Коли м'ясо охолоне настільки, щоб зажелюватися, можна починати готувати паштет.

  3. М'ясо викласти на дошку, струснувши з нього желе і жир. Жир і желе розтопити. М'ясо розділити на волокна двома виделками. Розтоплений жир і желе перелити в інший посуд, залишивши небагато для розігріву м'яса.

  4. М'ясо трохи розігріти і подрібнити блендером. Збити, додаючи розтоплене желе в міру необхідності до кремоподібного стану.

  5. Викласти в які-небудь ємності шаром 1-1,5 см. Охолодити, прибрати в холодильник і дати знову зажелюватися, весь жир і желе залишаться всередині паштету, наче підтримуючи його консистенцію.

  6. Перед подачею намазати тонким шаром діжонської гірчиці. Подати з грінками із багета.