Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь вершки весна › Cирне суфле
Cирне суфле

Cирне суфле

Суфле - страва, якою з нами люб'язно поділилися французи. "Повітряний" - так перекладається із французької слово "суфле". Досягти цієї повітряності, легкості і пишності допомагають збиті до стійких піків яєчні білки. Існують два види суфле: солодкі (десерти) і несолодкі (м'ясні, грибні, рибні та ін.) Запропоноване сирне суфле - відмінний варіант для легкого сніданку. Так як суфле в процесі приготування гарантовано збільшиться в об'ємі, формочки для запікання заповнюйте не повністю, а приблизно на 2/3. Профі в приготуванні суфле радять використовувати більше яєчних жовтків, ніж білків. Наприклад, 5 жовтків і 4 білки. Перевіримо?

Кількість порцій 7
Час приготування 45 хв

  1. 1. Вершки — 400 мл.
  2. 2. Масло вершкове — 150 г.
  3. 3. Борошно — 200 г.
  4. 4. Сир Пошехонський — 7 ст. л.
  5. 5. Яйця — 5 шт.
  6. 6. Мускатний горіх — 1/3 ч. л.
  7. 7. Коріандр мелений — 1 щіпка
  8. 8. Куркума — 1 щіпка
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Масло розтопити і додати борошно. Акуратно перемішати і обсмажити.

  2. Додати вершки, всі спеції. Відокремити білки від жовтків. Сир натерти.

  3. Вершкову суміш зняти з вогню і додати сир, жовтки, а потім збиті білки. Акуратно перемішати. Невеликі формочки змастити маслом і злегка присипати борошном. Викласти в них сирну суміш і поставити духовку на 10-15 хвилин.