Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська шоколад осінь › Шоколадно-мигдалевий пиріг
Шоколадно-мигдалевий пиріг

Шоколадно-мигдалевий пиріг

Спробуйте цей пиріг, що поєднує в собі відразу два приголомшливих смакових відтінки: мигдалевий і шоколадний. До речі, мигдаль, крім іншого, ще й надає випічці рихлості і розсипчастості, тому тісто на його основі завжди особливо вдале. Прикрасити цей пиріг можна на свій смак: наприклад, для посипки використовуйте не тільки какао, але і цукрову пудру. Мигдаль очищати також не обов'язково. А можна обійтися і зовсім без нього, а використовувати для декорування невеликі фігурні шоколадні цукерки. Загалом, печіть, творіть і фантазуйте!

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Яйця — 5 шт.
  2. 2. Цукрова пудра — 200 г
  3. 3. Ванільний цукор — 1 ч.л.
  4. 4. Чорний шоколад — 100 г
  5. 5. Мигдаль — 100 г
  6. 6. Крохмаль — 100 г
  7. 7. Сіль — дрібка
  8. 8. Вершкове масло — 50 г + ще трохи для змащення форми
  9. 9. Какао (для посипки) — 2 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мигдаль (75 г.) змолоти блендером або кавомолкою в борошно. Решту цілих горішків відкласти для оздоблення.

  2. Половину плитки шоколаду розламати на шматочки і розтопити на водяній бані, остудити.

  3. Духовку розігріти до 180°C.

  4. У мисці з'єднати яйця, цукрову пудру (125 г.), ванільний цукор і сіль і все добре збити.

  5. Влити остиглий розтоплений шоколад і продовжити збивання.

  6. Невеликими порціями ввести просіяний крохмаль і мигдалеве борошно, акуратно перемішати тісто і наповнити ним змащену вершковим маслом форму. Випікати пиріг у розігрітій духовці близько 45 хвилин. Остудити на решітці.

  7. Для глазурі розтопити решту шоколаду і вершкове масло, ввести решту цукрової пудри, влити трохи води і прогріти все на невеликому вогні, помішуючи, довівши однорідного стану.

  8. Отриманою глазур'ю змастити пиріг зверху і з боків. Посипати какао, пропустивши його через сито.

  9. У каструльці довести трохи води до кипіння і на 1 хвилину занурити в неї мигдаль. Потім вийняти його шумівкою і викласти на пласку тарілку. Очистити мигдаль від оболонки, натискаючи на ядро пальцями. Після покласти мигдаль в холодну воду, промити, викласти на деко і підсушити в духовці при 60°C приблизно 5 хвилин. Очищеним мигдалем прикрасити пиріг при подачі.