Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь соус борошно весна › Соус "Бешамель"
Соус "Бешамель"

Соус "Бешамель"

Соус "Бешамель" - це так званий білий соус. Цей загальновідомий та дуже популярний французький соус є універсальним і підходить до найрізноманітніших страв. В основному він підходить до страв з овочів, риби та м'яса. Готується соус на олійно-борошняній основі. Існує безліч інтерпретацій соуса "Бешамель" за допомогою додавання до його рецепту найрізноманітніших інгредієнтів і спецій. Але ми розповімо, як робити класичний соус. Додавання "Бешамель" у страви робить їх особливими, специфічними і неповторними. Ви можете приготувати соус прозапас і тоді вам не потрібно буде витрачати час на нього безпосередньо перед приготуванням страви.

Кількість порцій 2
Час приготування 10 хв

  1. 1. Масло вершкове — 3 ст. л.
  2. 2. Борошно пшеничне — 2 ст. л.
  3. 3. Молоко — 200 мл.
  4. 4. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно налити у каструлю молоко і підігріти його, але так, щоб воно не закипіло.

  2. На сковороді розтопити вершкове масло на невеликому вогні.

  3. Додати борошно і добре розмішати. Потім невеликими порціями, вливати молоко, добре розмішувати соус, щоб не утворилися грудки.

  4. Соус довести до кипіння, помішувати та кип'ятити 2 хвилини. Соус повинен загуснути. Посолити його.

  5. Вимкнути вогонь і покласти в соус шматочки вершкового масла, щоб запобігти утворенню плівочки на поверхні соусу.