Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий гарбуз осінь › Запіканка з гарбуза і сиру
Запіканка з гарбуза і сиру

Запіканка з гарбуза і сиру

Гарбуз - продукт унікальний. Унікальність його в тому, що він чудово вписується як в солодких стравах, так і в солоних. Він дуже добре проявляє свої смакові якості в десертах, супах, других стравах і гарнірах, салатах. Тому хорошим варіантом для сніданку, обіду і вечері буде гарбузова запіканка з сиром. Такий варіант досить дієтичний, але одночасно ситний і смачний. За бажанням можна додати й інші види сиру: чеддер, фету, бринзу або будь-який інший. При подачі можна додати власноруч приготовані сухарики з пшеничного або житнього хліба зі спеціями і скибочки помідорів. Вони додадуть страві цікавий смак і ситність.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Гарбуз — 500 г.
  2. 2. Сметана — 80 г.
  3. 3. Молоко — 30 мл.
  4. 4. Сир пармезан — 30 г.
  5. 5. Масло вершкове — 10 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Яйце куряче — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гарбуз помити, очистити від шкірки, нарізати тонкими пластинками. Маслом змастити шматочки гарбуза і викласти у форму для запікання. Духовку розігріти до 180°C.

  2. Пармезан натерти на дрібній тертці. Яйця збити з сіллю. Додати молоко, сметану, сир. Добре перемішати до однорідного стану. Залити сирною сумішшю гарбуз, поставити в духовку і запікати близько 35 хвилин.