Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь овочі осінь › Картопляний рулет із шинкою
Картопляний рулет із шинкою

Картопляний рулет із шинкою

Рулет із картоплі з будь-якою начинкою - оригінальне блюдо як для повсякденного столу, так і може служити чудовим частуванням для Ваших гостей. Картопляний рулет із шинкою - нескладна в приготуванні страва з красивою картопляною скоринкою і смачною начинкою із шинки. Такий рулет дуже швидко готується, і процес піде ще швидше, якщо картоплю "у мундирі" зварити заздалегідь. Замість шинки для начинки можна використовувати й інші інгредієнти за Вашим смаком. Все одно страва вийде смачною і ситною. При подачі на стіл картопляний рулет із шинкою нарізається на шматочки. За бажанням можна прикрасити страву зеленню.

Кількість порцій 2
Час приготування 50 хв

  1. 1. Картопля — 7 шт.
  2. 2. Яйця — 3 шт.
  3. 3. Борошно — 250 г.
  4. 4. Шинка — 300 г.
  5. 5. Вершкове масло — 3 ст. л.
  6. 6. Кріп — 1 пучок
  7. 7. Тмін — 1 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити і варити "у мундирі" 20 хвилин. Остудити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Посолити і поперчити.

  2. Вбити 2 яйця, додати трохи вершкового масла, перемішати і, додаючи борошно, замісити м'яке тісто.

  3. На шар пергаментного паперу насипати трохи борошна і розкачати на ньому тісто товстим шаром. Викласти на тісто шматочки тонко нарізаної шинки, так щоб залишалися края у борошна. Зверху шинку посипати дрібно нарізаним кропом.

  4. Бокові сторони майбутнього рулету згорнути трохи всередину, з трьох сторін, останню залишити для того, щоб нею закріпити рулет. Поступово, піднімаючи край пергаменту, згорнути тісто в рулет.

  5. Перекласти рулет на деко, змащене соняшниковою олією. Верх рулету змастити яєчним жовтком і посипати тміном, проткнути в декількох місцях.

  6. Поставити рулет в розігріту до 180°C градусів духовку на 30 хвилин.