Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка російська овочі › Кулебяка з млинців і сьомги
Кулебяка з млинців і сьомги

Кулебяка з млинців і сьомги

Аби приготувати кулебяку з млинців із сьомгою, потрібно трохи постаратися. Однак ваші старання, вже повірте, будуть виправдані. Кулебяка - це різновид закритого пирога. А кулебяка із сьомгою і печерицями здивує будь-кого. Вишукане і ароматне блюдо настільки смачне, що ви навіть не зможете повірити, що їсте такий пиріг. Завдяки сьомзі, яка, можна сказати, творить чудеса з нашим організмом, пиріг стає в міру жирним і незвичайним на смак. А лимонний сік, кріп і рибний бульйон дарують страві пікантності і витонченості. Приготувавши таку кулебяку, можете бути впевненою - ви справжня господиня!

Кількість порцій 4
Час приготування 315 хв

  1. 1. Дріжджі — 4 г.
  2. 2. Цукор — 5 г.
  3. 3. Молоко — 330 мл.
  4. 4. Яйце — 2 шт.
  5. 5. Борошно — 250 г.
  6. 6. Вершкове масло — 270 г.
  7. 7. Олія — 10 г.
  8. 8. Сіль — 10 г.
  9. 9. Філе сьомги — 240 г.
  10. 10. Рис Арборіо — 50 г.
  11. 11. Рибний бульйон — 130 мл.
  12. 12. Шампиньйони — 180 г.
  13. 13. Цибуля ріпчаста — 60 г.
  14. 14. Кріп — 15 г.
  15. 15. Шнітт-цибуля — 1 шт.
  16. 16. Вода — 100 мл.
  17. 17. Лимонний сік — 10 мл.
  18. 18. Перець чорний мелений — 8 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку приготувати млинці. Для цього розтопити цукор в теплому молоці. Додати яйце, сіль, борошно. Добре перемішати. Накрити рушником, залишити при кімнатній температурі до бродіння. Розігріти сковорідку з олією та спекти 4 млинці. З них вирізати 4 смужки, занурити кожну в розтоплене вершкове масло (100 г.). Взяти металічну форму у вигляді кола та викласти внутрішні поверхні форми смужками млинця. Із решти млинців вирізати 8 кіл та 4 з них викласти у форму кільця на дно.

  2. Потім приготувати начинку. Круто зварити яйце та подрібнити, кріп подрібнити. З рису та рибного бульйону приготувати різото, охолодити, додати яйце та кріп. Гриби та цибулю дрібно порізати та обсмажити із вершковим маслом.

  3. Далі приготувати соус. Змішати в блендері вершкове масло (150 г.) та шнітт-цибулю. В сковорідці нагріти воду до кипіння та зменшити нагрів. Додати суміш масла та шнітт-цибулі та нагрівати до отримання соусної консистенції. Заправити сіллю, перцем, лимонним соком. Прослідкувати, щоб соус не остигав.

  4. Перед подачею на стіл наповнити підготовлені кільця в наступному порядку: на нижнє коло млинця кладеться шар нарізаної кубиками по 0,5 см. сьомги, різото з яйцем, другий шар сьомги та грибної суміші. Зверху кільце закривається ще одним колом млинця, після чого кільця потрібно поставити в холодильник на 2 години. Кулебяку пекти в кільцях при 180°C близько 20 хвилин (перед випіканням кожну частину розрізати вертикально пополам). Перед подачею на стіл зняти кільця, викласти страву на тарілки, розвернути половинки під кутом і полити соусом.