Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній гриби осінь › Гриби запечені
Гриби запечені

Гриби запечені

Слід зауважити, що гриби часто використовують у кулінарії, щоб замінити м'ясо. Звичайно, на перший погляд здається, ну що в них такого спільного? Але насправді, якщо ви хочете внести різноманітність у свій раціон, тоді можна спробувати замінити одне іншим. Гриби приваблюють багатьох своїм незвичайним і характерним смаком. Та й готувати їх не довше, ніж м'ясо. Тому швидкий і простий варіант - це запекти гриби у духовці. По-перше, страва вийде більш насиченою і ароматною. А по-друге, це корисніше, ніж смажені гриби. За бажанням можна першим шаром викласти картоплю, і тоді у вас вийде повноцінна запечена страва.

Кількість порцій 2
Час приготування 80 хв

  1. 1. Печериці свіжі — 0,5 кг.
  2. 2. Кунжут — 2 ст. л.
  3. 3. Масло вершкове — 1 ст. л.
  4. 4. Сметана — 3 ст. л.
  5. 5. Борошно пшеничне — 1,5 ч. л.
  6. 6. Перець чорний мелений — 0,3 ч. л.
  7. 7. Цукор — 1 ч. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Свіжі гриби перебрати, очистити, ретельно промити під холодною проточною водою і нарізати скибочками вздовж волокон.

  2. Приготувати сметанний соус: обсмажити на сухій сковороді просіяне пшеничне борошно, потім додати сметану і трохи солі, довести до кипіння і зняти з вогню.

  3. Заправити гриби чорним перцем, кунжутом, цукром, сметанним соусом і рослинним маслом, добре перемішати і дати настоятися 40 хвилин в прохолодному місці.

  4. Деко змастити вершковим маслом, викласти на нього гриби і поставити в розігріту духову шафу. Запікати при 180ᵒС приблизно 30 хвилин.