Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь німецька весна › М'ясо в червоному вині
М'ясо в червоному вині

М'ясо в червоному вині

Звичайно ж, така вишукана страва буде вдалим доповненням як до романтичної вечері, так і звичайного буденного вечірнього столу. Приготування свинини завжди було популярним серед українців. Смажене м'ясо замочене в червоному вині та доповнене кільцями цибулі та духмяним перчиком не тільки нададуть йому насиченого смаку, а й наповнять легкістю, яка супроводжуватиме вас весь день. Після такого насичення свинини різноманітними запахами та корисними властивостями нашого маринаду, вона просто чудово тушкуватиметься у власному соку. Крім того, використання дієтичного червоного вина допомагає при серцево-судинних захворюваннях, таким чином, позитивно впливаючи на стан вашого організму. Тому споживайте такі страви частіше і отримуйте не лише естетичне задоволення, а й загальний приплив сил від їх споживання.

Кількість порцій 7
Час приготування 825 хв

  1. 1. Мясо свинини (шийка, карбонад) — 1 кг.
  2. 2. Червоне сухе вино — 750 мл.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Зелень — за смаком
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Мелений чорний перець — за смаком
  7. 7. Вершки (22%) — 250 мл.
  8. 8. Олія — 40 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати на шматки товщиною 1-1,5 см. Кожен шматочок злегка відбити, покласти до миски, посипати дрібно порізаною зеленню, кільцями цибулі, все перемішати та залити вином, щоб воно повністю покривало м'ясо. Закрити миску кришкою або просто затягнути плівкою, поставити в холодильник як мінімум на 12 годин.

  2. М'ясо почистити від цибулі та зелені і обсмажити на олії з обох сторін до появи шкірочки (приблизно 2-3 хвилини з кожної сторони). Повинні вийти м'ясні шматочки зі шкірочкою та соковитою мякоттю.

  3. Потім в холодній сковорідці обсмажити дрібно порізану цибулю на олії. Перекласти м'ясо в посуд з товстим дном, додати смажену цибулю, приправити свіжомеленим чорним перцем, залити вином, накрити кришкою та тушкувати не менше години. За необхідністю додавати вино, щоб м'ясо та цибуля не підгорали.

  4. М'ясо перекласти на тарілку. Соус злити з сковорідки, процідити через сито, вилити знову в сковорідку. Додати вершки в соус, розмішати, прогріти на маленькому вогні та викласти на м'ясо. Накрити кришкою та дати постояти 10-15 хвилин.