Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній торти зима › Лимонний сирний торт
Лимонний сирний торт

Лимонний сирний торт

Чудовий десерт з ніжним смаком. Рецепт цього торта з сиром дійсно особливий: у його складі немає борошна. Цей торт не випікають, а охолоджують, попередньо загустивши сирну масу желатином. Корж готують з розкришеного печива (можна пропустити через м'ясорубку або розкачати качалкою в поліетиленовому пакеті). Щоб начинка була ніжною, сир краще протерти через сито і додати в нього вершки. Сир повинен бути не менше 18% жирності. Прикрасити торт можна свіжими ягодами або консервованими персиками. Калорійність лимонного сирного торта становить 260 ккал. Час приготування - 1 година.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Масло вершкове — 2,5 ст. л.
  2. 2. Печиво — 150 г.
  3. 3. Цукор — 3 ст. л.
  4. 4. Вода — 3 ст. л.
  5. 5. Желатин — 1,5 ч. л.
  6. 6. Яйце куряче — 3 шт.
  7. 7. Лимони — 0,5 шт.
  8. 8. Домашній сир — 200 г.
  9. 9. Вершки взбиті — 10 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Подрібнити печиво до стану крихти. Поставити каструлю на вогонь, покласти вершкове масло, розтопити, додати до масла печиво, перемішати. Викласти суміш з каструлі в форму. Прибрати в холодильник.

  2. Вилити 2 ст. л. води в каструлю, поставити на вогонь, всипати цукор, варити протягом 3-5 хвилин, поки цукор не розчиниться повністю у воді. З лимона вичавити сік, натерти цедру на тертці.

  3. Збити жовтки, обережно влити в них цукровий сироп, не перестаючи змішувати. Збивати до тих пір, поки суміш не стане безбарвною і не охолоне.

  4. Розвести желатин в 1 ст. л. води. У мисці змішати сир, цедру, сік, желатин і суміш жовтків і сиропу. Перемішати до однорідної маси.

  5. Збити вершки до густої піни, додати в загальну суміш. Викласти крем на печиво, повторно прибрати в холодильник.