Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній сир весна › Лазанья із лососем та шпинатом
Лазанья із лососем та шпинатом

Лазанья із лососем та шпинатом

Лазанья - досить популярна страва в нашій країні, та й у інших теж. Мабуть, це викликано тим, що її готувати досить просто і швидко. Ось і існує зараз дуже багато різних рецептів, з різними інгредієнтами. Є лазаньї солодкі і не дуже. Як наприклад, з лососем і шпинатом. Якщо врахувати, що риба - це досить дієтичний продукт, в якому в основному багато білка. А шпинат - це взагалі трава, насичена вітамінами А, С, Е і різними мікроелементами, то можна сказати, що лазанья така виходить досить малокалорійною. Але при цьому лосось робить її досить смачною і соковитою, що дуже важливо для такої страви. Ну а шпинат збагачує наш організм залізом і магнієм.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Філе лосося — 300 г.
  2. 2. Шпинат — 250 г.
  3. 3. Твердий сир — 150 г.
  4. 4. Листи лазаньї — 10 шт.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Чорний мелений перець — за смаком
  7. 7. Молоко — 900 мл.
  8. 8. Вершкове масло — 120 г.
  9. 9. Мелений мускатний горіх — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе лосося нарізати тонкими пластинами. Твердий сир натерти на дрібній тертці. Шпинат промити.

  2. Приготувати соус бешамель. Для цього в кастрюлі, на маленькому вогні, розтопити вершкове масло. Всипати борошно та перемішати, продовжуючи нагрівати масляно-борошняну суміш. Невеликими порціями влити 300 мл. холодного молока, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Перемішати соус до однорідності. Потрохи влити молоко, що залишилося та добре перемішати. Довести соус до кипіння, постійно помішуючи, та проварити 5 хвилин на слабкому вогні. Приправити «Бешамель» сіллю, перцем та мускатним горіхом, за смаком. Покласти шматочок вершкового масла (30 г.), перемішати та накрити кастрюлю кришкою.

  3. В жароміцну нероз'ємну форму викласти кілька листів лазаньї. Зверху на них філе лосося, соус та твердий сир; потім знову листи, шпинат, соус та твердий сир. Викласти так кілька шарів. Верхній шар залити соусом, що залишився та посипати сиром. Запікати у розігрітій до 180°С духовці до золотистого кольору, 40 хвилин. Лазанью трохи охолодити, розділити на порції та подати до столу.