Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита близькосхідна › Курячий суп по-марокканські
Курячий суп по-марокканські

Курячий суп по-марокканські

Для тих, хто не був у Марокко, пропонуємо спробувати популярний африканський суп. Зверніть увагу, страва буде особливо гострою, чимось схожою на суп харчо. І перша страва, і друга в одній. Цікаве поєднання прянощів із лимонною цедрою і курячим бульйоном не залишить без уваги екзотичну їжу. Курячий суп дійсно відрізняється від наших буденних перших страв, і поєднання продуктів в ньому теж незвичне. Ці ж диватцтва притягають нас. Марокканська кухня, напевно найдивовижніша і дуже непередбачувана. Тут можуть вживати цукрові кактуси або солити лимони, що дивно для країни, в якій живуть по давніх суворих порядках. Відкрийте для себе марокканську кухню і приємно здивуєтесь.

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. Філе куряче — 500 г.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Часник — 4 зубчики
  4. 4. Помідори — 400 г.
  5. 5. Борошно — 1 ч. л.
  6. 6. Кетчуп чилі — 1 ст. л.
  7. 7. Бульйон курячий — 1 л.
  8. 8. Квасоля (консервована) — 400 г.
  9. 9. Масло вершкове — 100 г.
  10. 10. Цедра лимону — 1/2 шт.
  11. 11. Кінза — 2 ст. л.
  12. 12. Сухарі — 1 ст.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
  15. 15. Прянощі куркума, паприка (для соусу) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спершу куряче філе обробити. Помити, обсушити і нарізати соломкою.

  2. Потім очистити цибулю і часник. Дрібно нарізати. Часник бажано подрібнити за допомогою пресу.

  3. Помідори обдати окропом і видалити шкірку. Дрібно нарізати.

  4. Узяти велику каструлю, покласти в неї масло і розтопити. Потім помістити різане філе і обсмажити 6 хвилин. Викласти.

  5. Потім злегка обсмажити цибулю і часник. Посипати борошном і просмажити його до золотистого кольору. Додати гострий кетчуп (чилі) і готувати ще 1 хвилину.

  6. Влити бульйон і постійно помішуючи варити 3 хвилини. Коли він загусне додати помідори, після, куряче м'ясо (раніше обсмажене).

  7. У суп насипати квасолю. Варити 20 хвилин. Потім каструлю з супом зняти з вогню і настояти під кришкою 20-30 хвилин.

  8. Приготувати соус: через спеціальний прес пропустити часник (2 зуб.), змішати з маслом 50 г. (розм'якшеним). Додати сухі прянощі, цедру, кінзу. Перемішати. Всипати сухарі і ще раз гарненько все перемішати. Соус готовий! У тарілки додавати по 1 ст. л.