Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь молоко весна › Каталонський крем Crema catalana
Каталонський крем Crema catalana

Каталонський крем Crema catalana

Представляємо вашій увазі рецепт крему Каталана (crema catalana). Даний крем є найголовнішим каталонським десертом. Його особливістю є те, що традиція поїдання крему 19 березня народилася в Каталонії дуже давно. Саме в цей день 19 березня в Каталонії відзначають закінчення зими і вшановують святого Йосипа, а ще цей день вважається Днем Батька. Це дуже домашня і стара традиція, яка обросла безліччю легенд. Тому сьогодні пропонуємо відчути себе гарячими каталонцями і поласувати даним десертом. Такий чудовий десерт під твердою карамельною скоринкою дуже добре поєднується з печивом або фруктами. А ще дуже добре цей десерт запивати кавою.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Жовток яєчний — 4 шт.
  2. 2. Вершки (20%) — 350 мл.
  3. 3. Молоко — 150 г.
  4. 4. Цедра апельсина — 1 шт.
  5. 5. Кориця — 2 ч. л.
  6. 6. Крохмаль картопляний — 2 ч. л.
  7. 7. Цукор — 90 г.
  8. 8. Ваніль — 2 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Жовтки збити з цукром.

  2. Потім додати цедру 1 апельсина, корицю і крохмаль.

  3. Потім потроху ввести вершки та молоко. Збити на повільній швидкості.

  4. Далі влити крем у каструлю і варити до тих пір, поки він не стане щільним.

  5. Процідити крем через сито, залити у форми для крему і поставити в холодильник.

  6. Посипати крем цукром.