![Яблучні мафіни під ванільним соусом](https://img3.zakaz.ua/upload97ebcf60982a21c574b44882e7e3f637.jpg.350x.jpg)
Яблучні мафіни під ванільним соусом
- 1. Вершкове масло або маргарин — 200 г
- 2. Цукор — 350 г
- 3. Ванільний цукор — 4 ч.л
- 4. Яйця — 6 шт.
- 5. Кефір — 250 мл.
- 6. Яблука — 2 шт.
- 7. Мелена кориця — 2 ч.л.
- 8. Розпушувач — 2 ч.л
- 9. Борошно пшеничне — 300 г
- 10. Молоко — 300 мл
- 11. Картопляний крохмаль — 2 ст.л.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати середніми кубиками. Посипати корицею (якщо не любите її, можна не додавати) і перемішати.
Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення, потім з'єднати його зі склянкою цукру і 2 ч.л. ванільного цукру і розтерти.
У цю масу збити 3 яйця і перемішати все до однорідності.
Туди додати кефір та яблука і ще раз все перемішати.
У цю масу просіяти борошно з розпушувачем, ще раз перемішати до отримання однорідного тіста.
Духовку розігріти до 180°C. Формочки змастити вершковим маслом (силіконові змащувати не потрібно) і заповнити тістом на 2/3. Випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин.
Тим часом приготувати соус. Молоко довести до кипіння і відставити з вогню. Дати трохи охолонути.
Решту яєць розділити на жовтки і білки (білки не знадобляться). Жовтки розтерти з цукром, що залишився і ванільним цукром. Додати крохмаль і добре перемішати. Влити гаряче молоко (воно не повинно бути занадто гарячим, щоб яйця не згорнулися) і ще раз перемішати до однорідності.
Цю масу поставити на водяну баню і, помішуючи, проварити до загустіння. Дати трохи охолонути.
Готові мафіни добре остудити і викласти на них соус. Подавати відразу ж.