Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній перші страви весна › Хлібний суп з яблуками
Хлібний суп з яблуками

Хлібний суп з яблуками

Незвичний варіант супчику. Легка, пюреподібна консистенція цього хлібного супу припаде до душі навіть самим маленьким поціновувачам смаку. Замочені у воді сухарі і шматочки яблук необхідно розварити, тобто варити до повного розварювання та отримання студнеобразної маси. Перетираючи суміш через сито або друшляк, приберіть нерозчинні шматочки. Після того, як повернете перетерту масу назад в каструлю вже з цукром і прянощами, розведіть суп кип'яченою водою до бажаної консистенції. При подачі на стіл можна заправити густою сметаною. Суп прекрасний і в охолодженому вигляді. Для літа ця страва справжня знахідка.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сухарі житні — 150 г.
  2. 2. Вода — 700 мл.
  3. 3. Цукор — 4,5 ст. л.
  4. 4. Яблука — 2,5 шт.
  5. 5. Цедра лимонна — за смаком
  6. 6. Гвоздика — 1,5 шт.
  7. 7. Вершки — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити 1 л. води в каструлю, додати в неї сухарі, замочити на деякий час, після додати до хлібної маси дрібно нарізані яблука, поставити каструлю на вогонь, розварити.

  2. Перекласти хлібно-яблучну суміш у друшляк. Перетерти.

  3. Додати до суміші цукор, прянощі, покласти в каструлю, поставити на вогонь, проварити, при цьому до кипіння не доводити. При подачі додати вершки.