Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська зима › Сирні палички
Сирні палички

Сирні палички

Напевно кожен з нас хоча б раз пробував сирні палички, які продаються в супермаркетах. Безсумнівно, вони хороші на смак. Але ж домашні страви - ​​це завжди набагато смачніше. Те, що приготовлено дома, більш натуральне, завжди свіже, ще тепле і зроблено з душею. Тому чому б не спробувати приготувати сирні палички самому. Тим більше, що вони не сильно вибагливі, а навпаки, їх зробити дуже просто. Тісто для них дуже легке, не дріжджове. Для особливого смаку можна додати в палички родзинки або щось інше за своїм смаком, щоб розбавити якось їх. А те, що такі палички - продукт універсальний, і зовсім говорити не потрібно. Тому що і так зрозуміло, що їх можна і просто їсти з молоком або чаєм, можна брати з собою на роботу або діткам до школи. Загалом, вони стануть в нагоді для будь-якого випадку .

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно — 170 г.
  2. 2. Сир — 150 г.
  3. 3. Вершкове масло — 100 г.
  4. 4. Молоко — 100 мл.
  5. 5. Розпушувач — 0,3 ч. л.
  6. 6. Лимон — 0,5 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Кунжут — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Натерти сир на дрібній тертці.

  2. Потім натерти на дрібній тертці цедру половинки лимона так, щоб не зачіпати білу частину лимона.

  3. Вершкове масло, бажано кімнатної температури, покласти в миску. Туди ж додати тертий сир і терту цедру лимона. Посолити за смаком і гарненько перемішати.

  4. Слідом влити в миску молоко і знову все ретельно перемішати.

  5. Змішати борошно і розпушувач. Потім додавати борошно до сирної суміші частинами, причому кожного разу, вимішувати ложкою.

  6. З готового тіста скатати кулю і поставити в холодильник на 30 хвилин.

  7. Після чого розкатати тісто так, щоб товщина його була не більше 1 см.

  8. Обрізати краї тіста, щоб воно мало форму квадрата.

  9. Потім порізати тісто на два ряди смужок, кожна приблизно 1,5 см. шириною і скрутити кожну смужку в спіраль, при цьому злегка витягаючи її в довжину. Обрізки тіста знову зліпити в кулю, розкачати і т.д.

  10. Кожну підготовлену спіраль обваляти в кунжуті.

  11. Деко застелити папером і викласти сирні спіральки. Деко поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати близько 15-20 хвилин.

  12. Після цього палички можна подавати, але вони будуть трохи м'якими. Якщо їх залишити на кілька годин, то вони стануть повністю хрусткими.