Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь овочі вечеря › Кольорова капуста та броколі, запечені під вершковим соусом
Кольорова капуста та броколі, запечені під вершковим соусом

Кольорова капуста та броколі, запечені під вершковим соусом

Як же чудово, коли страва гармонійно поєднує в собі користь і смак. Як, наприклад, кольорова капуста і броколі, запечені під вершковим соусом. Ця оригінальна закуска, безсумнівно, порадує тих, хто любить смачну і вишукану їжу, але при цьому не бажає псувати фігуру. Завдяки високому вмісту білка броколі ставлять на одну позицію з м'ясом і курячими яйцями. І що важливо: «кучерява» має дуже низьку калорійність. Що стосується кольорової капусти, вітамінів в ній міститься в рази більше, ніж у лимоні. Не страва – а справжнє втілення корисності. Густа заливка з вершків і ароматного сиру вигідно підкреслює ніжний і делікатний смак цих корисних і вітамінних овочевих культур.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Капуста кольорова — 400 г
  2. 2. Броколі — 400 г
  3. 3. Масло вершкове — 10 г
  4. 4. Борошно пшеничне — 10 г
  5. 5. Вершки 10% — 500 мл
  6. 6. Сир — 150 г
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кольорову капусту і броколі помити і розібрати на суцвіття. Покласти їх у киплячу підсолену воду і варити близько 10 хвилин. Потім злити воду і відкинути овочі на друшляк. Сир натерти на тертці.

  2. На сковороді розтопити вершкове масло і додати до нього борошно. Обсмажити борошно на маслі, додати вершки і довести суміш до кипіння. Додати в сковороду сир і прогріти до повного його розчинення. Додати сіль, перець і добре перемішати (соус повинен загуснути).

  3. Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти кольорову капусту і броколі у форму для запікання і залити вершковим соусом. Поставити форму в розігріту духовку і запікати близько 20-25 хвилин.