Біфштекс із соусом із білого портвейну
- 1. Філе яловичини — 1 кг.
- 2. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 3. Морква — 1 шт.
- 4. Селера — 1 стебло
- 5. Чебрець — 1 стебло
- 6. Лавровий лист — 1 шт.
- 7. Петрушка — 6 стеблів
- 8. Портвейн — 200 мл.
- 9. Бульйон яловичий — 100 мл.
- 10. Гірчиця зерниста — 2 ст. л.
- 11. Вершки — 50 мл.
- 12. Естрагон сушений — 20 г.
- 13. Масло вершкове — 50 г.
- 14. Олія рослинна — 50 мл.
- 15. Сіль — за смаком
- 16. Перець чорний мелений — за смаком
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
М'ясо нарізати порційними шматками товщиною 3 см. Обв'язати кожен шматок ниткою, для надання округлої форми шматку. Викласти шматки м'яса на паперовий рушник, висушити від зайвої вологи.
На розігрітій сковороді в рослинній олії обсмажити м'ясо з одного боку 5 хвилин, перевернути на інший - обсмажити протягом 3 хвилин, збоку протягом 1 хвилини.
Обсмажене м'ясо відразу ж перекласти в фольгу, на сковороду висипати нарізану цибулю, селеру та моркву. Лавровий лист, петрушку і чебрець зв'язати в один пучок. На змащене олією деко викласти м'ясо, натерти сіллю і перцем з обох сторін, навколо викласти обсмажені овочі зі сковороди, покласти зв'язаний пучок прянощів, поставити в розігріту духовку на 15 хвилин, випікати при температурі 180°C.
У розігріту каструлю влити бульйон і портвейн, довести суміш до кипіння, після чого варити протягом 10 хвилин, суміш повинна випаруватися на третину. Зменшити вогонь, додати поступово гірчицю і вершки, постійно збиваючи вінчиком суміш. Тушкувати суміш ще 3 хвилини. Забрати каструлю з вогню, додати нарізане шматочками заморожене вершкове масло і всипати естрагон.
Витягнути м'ясо з духовки, дати настоятися протягом декількох хвилин, подавати з соусом та картоплею.