Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий холодильник весна › Стейки в кунжуті і розмарині
Стейки в кунжуті і розмарині

Стейки в кунжуті і розмарині

Навіть такій простій страві як свинячі відбивні можна надати пікантності і зробити це зовсім просто. У цьому можуть допомогти кунжут і розмарин. Кунжут повністю розкриває свої смакові властивості в смаженому вигляді і доповнює блюдо, в якому присутній. Насіння кунжуту має корисні властивості, а саме виводить шкідливі речовини з організму. «Хвойний» аромат і злегка гострий смак розмарину чудово поєднується з м'ясом і томатами. Недарма італійці так люблять додавати розмарин в томатний соус, що подається до пасти. Для приготування ароматного м'яса додають молоді листочки розмарину, вони надають страві особливий гострий смак. Подавати свинячі відбивні можна зі свіжою зеленню або овочевим салатом.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Кунжут — 100 г.
  2. 2. Перець чорний мелений — за смаком
  3. 3. Свинина — 500 г.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Соняшникова олія — 70 мл.
  6. 6. Розмарин свіжий — 50 г.
  7. 7. Сіль — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Товщина м'ясних стейків не повинна бути більше 1 сантиметра. Щоб стейк був ніжним - злегка відбити м'ясо.

  2. Голки розмарину відокремити від стебла і розрізати.

  3. Замаринувати м'ясо. Покласти шматок відбивної і тільки верхню його частину посолити, поперчити, посипати розмарином. Зверху покласти наступний шматок і так всі відбивні викласти в стовпчик і на пару годин відправити в холодильник маринуватися.

  4. Яйця збити вінчиком.

  5. Кунжут висипати в пласку тарілку. Відбивну вмочити в яйце, а потім в кунжут.

  6. Смажити відбивні краще на великому вогні і з великим додаванням олії. Обсмажувати їх по 5 хвилин з кожного боку, до появи у кунжуту золотистого відтінку.