Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита соус зима › Соус Софріто
Соус Софріто

Соус Софріто

Соус Софріто з гарячої Іспанії. Так як іспанці в принципі дуже люблять різні соуси, і в них досить багато рецептів, то і не дивно, що Софріто теж прийшов до нас звідти. Не дивує і той факт, що в цьому рецепті потрібно додавати в соус дуже багато різних приправ. Не кажучи вже про цибулю і часник. Але головним компонентом все таки є томат. Завдяки саме йому соус і виходить такий соковитий і з насиченим смаком. Соус Софріто можна подавати до рису, використовувати як заправку для супів або намазувати на сендвіч. У будь-якому з цих випадків він буде дуже доречний. Крім того, ви можете зберігати його в холодильнику до зручного випадку.

Кількість порцій 10
Час приготування 40 хв

  1. 1. Помідори — 800 г.
  2. 2. Червоний болгарський перець — 2 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  4. 4. Часник — 5 зубчиків
  5. 5. Оливкова олія — 100 мл.
  6. 6. Кінза — пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати цибулю, перець і помідори великими шматками.

  2. Всі нарізані інгредієнти скласти в стакан для блендера.

  3. Порізати кінзу, а часник пропустити через прес і додати їх у склянку до помідорів, цибулі і перцю.

  4. Перемішати все в блендері на невисокій швидкості до однорідного пюре.

  5. У невеликій каструлі нагріти оливкову олію і додати однорідне пюре з блендера.

  6. Варити на невеликому вогні приблизно 25-30 хвилин.

  7. Готовий соус охолодити. У холодильнику соус може зберігатися не більше 2-х тижнів.